Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da renkli festival

Torbalı'da renkli festival

İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Zeytin ve Zeytin Yağı Hasat Festivali’ organik tarımıyla ünlü Saipler Köyü’nde gerçekleştirildi. Festivalde konuşan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Belediyesi’nin armasını zeytin olarak değiştirdiklerini açıkladı. Torbalı'da renkli festival

  • Ege Postası
  • 19.11.2017 - 13:19

Torbalı Belediyesi tarafından ‘Geleneksel Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’ ilçenin organik tarımıyla ünlü köyü Saipler’de yapıldı. Festivale AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede 8 bin çiftçinin bulunduğunu ve 350 bin dekarlık alanda tarım yapıldığını belirterek, "Torbalı’da 400 bin dekar üzeri tarım alanı, 100 bin dekarı zeytinlik var. Bu bizim değerimiz, bunu en güzel şekilde bir marka yapmak bizim görevimiz. Her yıl festivalimizi yapmaya devam edeceğiz. Değerli hemşerilerim Torbalı’nın artık belediye arması zeytin oldu, hayırlı uğurlu olsun. Geçen hafta meclisten geçti, Torbalı’nın simgesi artık zeytin dalları" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da  sanayisi ile bilinen Torbalı'nın aynı zamanda tarım ilçesi olduğunu dikkat çekerek, "Bu ilçenin kalkınması noktasındaki potansiyele ilişkin maalesef ön açıcı adımlar daha önce atılmamıştı. Bugün Torbalı başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’ye örnek bir model ortaya koyuyor. Bir yanda sanayi bir yandan tarım ile birlikte Cumhurbaşkanın ortaya koyduğu 2023 hedeflerine koşar noktada hedef ortaya koymuş oluyor" dedi. 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Görmez ile Kaya Festival alanını birlikte gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Etkinlik alanında kurulan Yörük çadırında vatandaşlara zeytinyağlı gözleme, sarma ile lokma ikram edilirken, yerel sanatçılar konser verdi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.