Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da 27 çocuk parkı ve fitnes alanı açıldı

Torbalı'da 27 çocuk parkı ve fitnes alanı açıldı

İzmir'in Torbalı ilçesindeki farklı mahallelerde yapımı tamamlanan 27 çocuk parkı ve fitnes alanı, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in katılımıyla açıldı. Torbalı büyük açılışı gerçekleştirdi

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 09:31

Torbalı ilçesinde, merakla beklenen 27 çocuk parkı ve fitnes alanının yapımı tamamlandı. Alanların açılışı için AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in katılımıyla bir açılış töreni düzenlendi. Açılışta konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede son 30 aylık süre içinde yapılan yatırımları anlattı.

Torbalı'nın nüfusu 30 ayda Selçuk kadar arttı
Adnan Yaşar Görmez, sağlık, eğitim alanında yatırımları özetleyerek, "Kentlere değer ve anlam katan, yaşam kalitesini, bilinirliğini arttıran, ona kimlik ve farkındandık kazandıran eserlerin başında meydanlar, parklar, bulvarlar, camiler, tarihi doku ile özgün yapılar gelir. Göreve seçildiğimiz 30 aylık süre içinde öncelikli hedeflerimizden biriside buydu. Torbalı’da altyapı, çevre, kentleşme yatırımlarını gerçekleştirirken klasik belediyecilik hizmetlerinin biraz daha dışına odaklandık. 'Sokak düğünlerine son' demiştik. Çaybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan mahallerimizde düğün salonlarına başladık. Bitenler,hizmete açılanlar var, yakında hizmete açılacak olanlar var" dedi.

"Satılacak yerleri satıyor, alınacak yerleri alıyoruz"
Görmez, 264 bin metrekarelik alanı ilçeye kazandırdıklarını ifade ederek, "Satılacak yerleri satıyor, alınacak yerleri alıyoruz. Profesyonel belediyecilik bunu gerektiriyor. Muratbey Mahallesinde ilçenin en değerli alanı 24 bin metrekareyi TOKİ’den satın aldık. Göllüce’de 220 bin metrekare alan aldık. Muhteşem bir yer. Buraya yakışır bir proje hazırlıyoruz. Atatürk Mahallesi meydanı alanını istimlak ettik. Huzurevi için 2 bin 500 metrekare alan aldık. Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alanı ilçeye kazandırdık. Kaplancık’ta 30 bin, Çaybaşı’nda 10 bin, Fetrek’te 100 bin, Ahmetli’de 160 bin, Müselleste 24 bin metrekarelik alanı devletimiz bize tahsis etti. Burada projelerimiz olacak. Ayrancılar, Atatürk, Torbalı, Çapak, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu’da meydan projelerini hayata geçiriyoruz. Ayrancıların ihalesi yapıldı. Atatürk Mahallesi bitti. Meydanlar sadece sosyal yaşam alanları, buluşma merkezleri değildir. Çevresine, mahallesine, insanına değer katan, nefes aldıran yerlerdir. Torbalı mahallesi, Yazıbaşı, Ayrancılar, Atatürk, Subaşı, Çaybaşı, Kuşçuburun ve Eğerci’de Torbalı Sosyal Eğitim Merkezleri'nin bazıları açıldı. Bazıları açılmak üzere. Bu merkezler deyim toplumun farklı kesimlerini kaynaştıracak, buluşturacak, eğitim odaklı kurslarla özellikle kadınlarımızın buluşma noktaları olacak" şeklinde konuştu.

"Genç nüfusun İzmir ortalamasının üzerinde olan bir ilçemiz"
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, hizmetleri şöyle sıraladı:
"Torbalı genç nüfusun İzmir ortalamasının üzerinde olan bir ilçemiz. İlk öğretim döneminde 35 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. 'Eğitim en büyük önceliğimiz' dedik. Tam bir eğitim seferberliği başlattık. Önce milli eğitime 50 dönüm dolayında arsa bağışladık. Okul, derslik inşaatları hızla devam ediyor. Bir kısmı eğitim ve öğretime açıldı. Bazıları ihale aşamasında. Bunların toplamı 25’i buluyor. Okullarımız, çocuklarımız söz konusu olunca belediye olarak seferber olduk. Bir belediye başkanı yönettiği kentin sağlığından, eğitiminden,ulaşımından,tarımından sanayisinden, en önemlisi geleceğinden, geçmişinden sorumludur. Göreve daha gelmeden önce bir anket yaptırmıştık. Halkın yüzde 65’i ısrarla devlet hastanesi istemişti. Şimdi Küçük Menderes Havzasının en büyük hastanesinin yapılmasını öncülük ettik. 250 yataklı hastanemiz artık son aşamaya geldi.

Öte yandan ilçemizdeki sağlık ocaklarının bir kısmının onarımını,yapımını belediye olarak üstlendik. Göreve geldiğimizde Torbalı’nın nüfusu 140 bin dolayındaydı. Şimdi Torbalı nüfusu 170 bini aşan İzmir’in en hız gelişen ilçesi, her ay yeni sokaklar kuruluyor. İlçe şantiye alanına dönmüş durumda. Bir Selçuk nüfusu kadar artış oldu ve bu devam ediyor. Belediyenin gücünü aşan yatırımlarda merkezi hükümetin desteğini almaya çalışıyoruz. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi, devlet hastanesi, huzur evinin işletilmesi, SGK binası gibi oldukça sağlıklı işleyen projelere şimdi Ayrancılar Gençlik Merkezi’de ekleniliyor. Bu merkez mevcut BKM binamızın farklı bir versiyonu olup, Ayrancılara, onun gençliğine ayrı bir değer katacaktır.

Hastaneyi Başbakan Binali Yıldırım açacak
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’da, Torbalı’nın belediyecilik adına oluşturduğu sinerjiyle adından söz ettirdiğini ifade ederek törende şöyle konuştu:
"Torbalı’nın bir evladı olarak bu açılışta olmaktan dolayı son derece gururluyum. Bunlar Torbalı adına iftihar edilecek hizmetler. Memleketimiz bir yandan ciddi sorunlarla boğuşurken bir yandan da Belediyelerimiz böyle güzel hizmetler sunuyor. Belediye başkanımız sayın Adnan Yaşar Görmez, göreve geldiği 2 buçuk yıllık süre zarfında durmadan hizmet üretmeye devam ediyor. Torbalı’nın her köşesini belediye hizmetleriyle tanıştıran, gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanımız var. Ben ona, Torbalı’nın Şehr’ül emini diyorum. Torbalı’da örnek bir Belediyecilik sergileniyor. Civar ilçelere ziyarete gittiğimizde oralarda da Torbalı’da yapılan çalışmaların konuşulduğunu ve takip edildiğini görüyoruz. Torbalı İzmir’in en hızlı gelişen, nüfusu gittikçe artan ilçesi olma özelliğini sürdürüyor. Zamanla İzmir’in en gözde ilçesi haline geleceğimizden şüphemiz yok. belediye başkanımız burada bizler de Büyük Millet Meclisi’nde Torbalı için varımızı yoğumuzu ortaya koymaya devam edeceğiz. Şubat ya da Mart ayı gibi Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile birlikte yapımı tamamlanan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nin de açılışını yaptığımızda ilçemizde yeni bir dönem başlayacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.