Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toprak Ana Günü’nde flamingo ve denizbörülcesi yürüyüşü

Toprak Ana Günü’nde flamingo ve denizbörülcesi yürüyüşü

İZMİR'de, Slow Food Mahal Birliği ve Doğa Derneği, tüm dünyadaki Slow Food (Yavaş Gıda) hareketi tarafından kutlanan Toprak Ana Günü’nde denizbörülceleri ve flamingoların birlikte yaşadığı Gediz Deltası kıyılarında 10 Aralık'ta bir yürüyüş düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 08.12.2017 - 12:27

İzmir'in Gediz Deltası, hem flamingoların, hem de yaz sofralarında yer alan denizbörülcesinin yeryüzündeki en önemli yaşam alanlarından biri. 10 Aralık Dünya Toprak Ana Günü'nde flamingoları ve İzmir Körfezi mutfağını tanımak üzere Karşıyaka'dan başlayarak körfezin en iyi korunmuş kıyılarında bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Yol üzerinde önce flamingolar, pelikanlar, çok sayıda başka bitki ve hayvan türü kendi doğal alanlarında gözlemlenecek, sonrasında ise Körfez mutfağı üzerine sohbet edilecek, hep birlikte kumanya hazırlanacak. Yapılacak yürüyüşle pek çok İzmirli hem yanı başlarındaki bu benzersiz doğal alan ve çok sayıda canlıyla tanışacak, hem de İzmir mutfak kültürünün doğadaki köklerine şahitlik edecek.

 

Doğa Derneği Genel Koordinatörü Dicle Kılıç, "Flamingoları, pelikanları, sunaları ve daha pek çok canlıyı belgesellerden ve kitaplardan tanıyoruz. Denizbörülcelerini ise sofralarımızdan. Oysa İzmir bu nadir canlılarla birlikte yaşıyor ve her İzmirli’nin Körfez’in el değmemiş kıyılarında kendi belgeselini yaşaması mümkün. Hem de hiçbir araca ihtiyaç duymadan, Karşıyaka’dan yürüme mesafesinde. 10 Aralık Dünya Toprak Ana Günü’nde İzmir’in Gediz Deltası’nın bu olağanüstü güzel kıyılarında bir yürüyüşe çıkarak yanı başımızdaki çok sayıda canlıyı doğal yaşam alanlarında gözlemleyeceğiz, onların misafiri olacağız. Tüm İzmirliler’i bu güzel günde aramızda olmaya davet ediyoruz" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.