Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplu sözleşme süreci sancılı başladı

Toplu sözleşme süreci sancılı başladı

İZBAN'da yaşanan grevin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kritik öneme sahip yeni dönem toplu iş sözleşmelerinden ilki start aldı. Belediye şirketi İZENERJİ'de çalışan 4 bine yakın perosnel için teklif edilen yüzde 9'luk zam oranı işçilerden kabul görmezken, sendikadan flaş açıklama geldi. Toplu sözleşme süreci sancılı başladı

  • Ege Postası
  • 02.12.2016 - 14:15

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de çalışan yaklaşık 4 bine yakın sözleşmeli personeli kapsayan toplu iş sözleşmeleri start aldı. Gerçekleşen 3'üncü toplantıda yaşanan ücret anlaşmazlığı yeni bir krizi de gündeme taşıdı.

BELEDİYENİN YÜZDE 9'LUK ZAM TEKLİFİ İŞÇİDEN KABUL GÖRMEDİ

Belediyenin 16 biriminde çalışan 4 bin kadar işçinin kaderini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için düğmeye basıldı. Sendika ile belediye arasında gerçekleşen üçüncü toplantıda da anlaşmaya varılamadı. İki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesinin ilk 40 maddesinde mutabakata varılırken; park ve bahçeler, mezarlıklar, yeşil alanlar, kültür sanat, Eşrefpaşa Hastanesi, aşevleri, huzurevleri, İZSU Genel Müdürlüğü gibi birimlerde çalışan işçiler için önerilen yüzde 9'luk zam teklifi ise kabul görmedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 8 ARALIK'TA

Büyükşehir Belediyesi'nin önerdiği tüm çalışanlar için yüzde 9'luk zam oranı, DİSK Genel-İş Sendikası tarafından yeterli görülmedi. Eşit işe eşit ücret verilmesini isteyen yetkili sendika yüzde 30 oranında zam talep ederken, taraflar arasında gerçekleşecek ve sürece yön vermesi beklenen bir sonraki toplantı ise önümüzdeki Perşembe gerçekleşecek.

SENDİKADAN İLK MESAJ: GREVE HAZIRIZ

Zam görüşmelerinde yaşanan tıkanıklığın ardından sendika yönetimi çeşitli ilçelerde toplantılar düzenleyerek işçilerle bir araya gelirken, DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız sürece dair şu mesajları verdi: "Biz süreci tabanla tartışarak başladık, tabanla noktayı koyarak bitireceğiz. Birimlerde tartışarak bir taslak hazırladık. Şimdiye kadar olan görüşmelerde 27 madde aynen geçti. Değişiklik olan bir kısmı da işverenle mutabakat sağlanarak onaylandı. Belediye tarafından toplu olarak yüzde 9'luk zam teklif edildi ancak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Toplu iş sözleşmesini masada bitirmek ve İzmir'in yasaklı olan bölgesinde, Konak Meydanı'nda davulla, zurnayla bu sözleşmeyi kutlamak istiyoruz. Farklı şirketlerde çalışıp aynı işi yaptığımız işçilerle aramızda ücret uçurumu var. Aynı ücreti almak istiyoruz. Aksi durumda bu işi masada bitiremezsek, grev halaylarımızı çekeceğimizi açık açık söyledik. Biz gücümüzü işçiden alıyoruz. Bu birliğin işvereni nasıl korkuttuğunu İZBAN grevinde hep birlikte gördük."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.