Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplantıda isim yok, Genel Sekreter’den katılım sürprizi

Toplantıda isim yok, Genel Sekreter’den katılım sürprizi

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in davetlisi olarak il başkanlığında toplanan ilçe başkanları, il kongresinde aday olacak isim konusunda uzlaşamadı. Toplantıdan isim çıkmadı. Genel Sekreter Sındır, “Kongrede imza toplayabilen aday olsun, adaylar olacaklar artık açıklamalarını yapmalı. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir çabası olduğunu görüyorum bunu iyi niyetle ve İzmir için bir uğraş olarak değerlendiriyorum. Sizlerle paylaştığım düşünceleri kendisinin de paylaşacağına inanıyorum” dedi. Toplantıda isim yok, Genel Sekreter’den katılım sürprizi

  • Ege Postası
  • 22.12.2017 - 16:27

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığında, ‘Kongre sürecini değerlendirme’ gündemli toplanan ilçe başkanları, il başkanı kim olacak sorusunun yanıtını aradı.

Uzlaşı için nasıl bir yol izleyeceklerinin konuşulduğu ifade edilen toplantıya Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ile Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz mazeret bildirerek katılmazken, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz  ise yardımcısını gönderdi. İl Yöneticilerinin de yer aldığı toplantıda Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır habersiz katılarak sürpriz yaptı.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ilçe başkanı olarak katıldığı ilk toplantıda ilçe başkanlarına çikolata dağıttı. Toplantıda bir isim üzerinde uzlaşılamadığı ifade edilirken, ilçe başkanlarının “Aday olmayı düşünen arkadaşlar gelsin ilde açıklama yapsın gerçek anlamda çıkıp açıklama yapmalı” fikrini öne sürdüğü öğrenildi. Başkanların ortada aday olmamasını doğru bulmadığı ifade edilirken kongrenin tek adaylı olmasını isteyenlerin de çok adaylı isteyenlerinde olduğu ifade edildi. İlçe başkanlarının il delegasyonundan fikir alarak tekrar bir araya gelecekleri  ifade edildi. Bazı ilçe başkanlarının İl Başkanı Güven’e aday olup olmayacağını sorması üzerine Asuman Ali Güven’in gelecek günlerde aday olup olmayacağını belirteceğini söylediği öğrenildi. 

Toplantı sonrası Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Sekreter Sındır, “İl başkanımızın davetiyle yapılmış toplantıdan önce haberim oldu. Ancak dün akşam Ankara’da bir programım olacaktı. Onu daha sonraki bir  tarihe erteleyince bugün gelme durumum oldu. İzmir’e gelip toplantıya katıldım. Haber vererek de çok fazla rahatsız etmek istemedim. Örgütümüz ilçe başkanlarımız burada olmamdan sadece mutlu olurlar. Ben de o anlamda tüm programlarımı bu toplantıya ayırdım. Seçimlerden yeni çıkmış örgütlerimiz bir heyecan içinde. Kongremizin en doğru şekilde kimseyi kırmadan dökmeden ve örgütün İzmir’de güçlenerek çıkağı bir kongre olması dileklerini ifade ettiler” dedi.

“HEPİMİZ PARTİ POLİTİKASINDA UZLAŞTIK, İMZA TOPLAYAN ADAY OLABİLİR”

Toplantıda ilçe başkanlarının genel olarak hem fikir olduklarını söyleyen Sındır imza toplayan her ismin aday olabileceğini belirterek tek aday dayatmasını doğru bulmadığını söyledi. Sındır, “Duygu, düşünceler ve hedef ortaktı. Yöntem farklılıkları olabilir. Genel de çoğunluk hem fikirdi. Uzlaşı aday ifadesi başka pencereden baktığında CHP’liysek ilke ve değerlerde uzlaşmışız demektir. Partinin hedef ve programında  uzlaşmış ve yoldaşlık yapıyoruz demektir. Uzlaşımız bizim olsa olsa iktidara yönelik olacaktır. Yerelde değil, geneldeki iktidar anlamındadır. Aday olarak çıkacak hangi arkadaşımız olursa olsun aynı ideolojide olacak. Farklı yoldan giden olmayacak. Demokrasi gereği birden fazla aday da olabilir. 654 il delegemiz var. Yüzde 10 imza toplayabilen bir kişi aday olabilir. Ben 150 imzayla çıktığında aday olma deme iradesine kimse sahip değildir. Ortaya çıkacak aday kim olursa olsun yol arkadaşımız yoldaşımızdır. Delegasyon iradesinin en doğru tercihi yapacağına inanıyorum. Bunu da belirttim” diye konuştu

“KAYBEDEN OLMAYACAK, ŞUNCU BUNCU DOĞRU DEĞİL”

Kongrede kaybeden olmayacağını söyleyen Sındır, “Tabiki esas olan kongreden kimsenin kırılmadan ayrılması, kaybeden taraf olacaktır. Taraflar olabilir onlar üzülecektir. Ama bizim parti olarak bir arada aynı yolda yürüyen yoldaşlar olarak kenara çekilme ve üzüntümüzü partiyi yıpratan bir sürece taşıma lüksümüz olamaz. Kimsenin de herhangi bir kişinin oncu buncu diye aday olarak çıkması doğru değil. Bu da delege iradesi üzerinde bir anlayışa neden olur  aday olmak isteyip de ortaya çıkan birini arzu edip kendi iradesiyle çekilenlerle ona da itirazımız olmaz. Demokrasi zorlama ile tek aday yapma değil, rıza ile tek adaya gitme süreci belki demokrasi anlamında daha doğru olabilir. Örgüt irade ile başkanlarımızdır. Kurultay delegeleri de belirlenecek her ilçeden temsiliyet olmalı. Bu öncelikle o ilçenin delegasyonu iradesiyle belirlenmesi doğrudur. Öne çıkan o delegasyonun listelerine yer versidir. İlçe başkanlarımızın kurultay delegasyonunda yer alması mantıklıdır. 71 kurultay delegemiz var. 19’u doğal delege 52’si seçimle belirlenecek. 52 delegenin 30'unun ilçelerde seçilecek en az 1'er kişi garantisiyle belirlenmesi diğer 22’sinin de tek adayın ildeki örgüt nüfuzu ve faaliyetlerine bağlı olarak adil bir şekilde belirlenmesi gerekli” şeklinde konuştu.

“KONGRELER SADECE KADROLARI BELİRLEMEZ”

Kongrede amacın sadece kadroları belirlemek olmadığını vurgulayan Sındır, “Kongreler amaç sadece yönetim kadrolarının belirlenmesiymiş gibi isim üzerinde tartışma süreçlerine neden oluyor. Ama esas olan ilde nitelik üzerinden kentimizde parti, örgüt ve ideolojimiz en iyi şekilde temsil edecek ve kent dinamikleriyle STK’larla meslek kuruluşları ve iş dünyasıyla  diyalogları doğru iyi olan kişiler üzerinde nitelikleri ortaya koymak önemli. Partinin büyümesi yücelmesi önemli. Türkiye’nin gözü İzmir’de” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN ADAYLARA EŞİT MESAFEDE”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm adaylara eşit mesafede olduğunu ve kongreye katılımının aday sayısıyla ilgisi bulunmadığını söyleyen Sındır, “Genel Başkanımızla görüştüğümüz de kendisine gelen aday olma düşüncesinde olan partililerimize kendisinin tabiki gidin alanda çalışın memnun olurum. Partiye sahip çıkmaları anlamında aynı şekilde eşit mesafede  yaklaştığını belirtmek istiyorum. Asla kendisinin şunu bunu desteklerim yaklaşımında olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Tek dileği vardır. O da örgütümüzün en doğru şekilde kongre sürecini yaşamasıdır. İzmir’de partimizin hak ettiği değeri fazlasıyla bulmasıdır. Başkanlar üzerindeki baskı ve kumpas endişesi ve korkusu FETÖ süreçlerinde yaşanmış tecrübeler nedeniyle bugünde kumpasa maruz kalabilir mi endişesi nedeniyle örgütlerimizin il ve ilçe örgütlerimizin görev yapan belediye başkanlarımız da siyasi kalkan olabilemsi ve her türlü tehdide karşı göğüs gerebilmesi önemli. Bu anlamda bizim İzmir’e il ve ilçe örgütlerimizle belediye başkanlarımızla bu kongreden en güçlü şekilde çıkmamız güçlü mesaj vermemiz bir ve beraber olduğumuzu tüm Türkiye’ye duyurmamız gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SONUÇTA İL BAŞKANI ATAMAYACAĞIZ”

Delegelerin üzerinde irade konulamayacağını da söyleyen Sındır, “Ben dahil kimsenin delege iradesi üzerinde bir irade koyması doğru olmadığını düşünüyorum. Sonuçta biz İl Başkanı atamayacağız. Delege iradesiyle kongrede seçeceğiz. Büyükşehir belediye başkanımız bir çabası olduğunu görüyorum bunu iyi niyetle ve İzmir için bir uğraş olarak değerlendiriyorum. Sizlerle paylaştığım düşünceleri kendisinin de paylaşacağına inanıyorum. O nedenle önelikle aday olmak isteyen hiç bir arkadaşımızın adaylıktan imtina etmesine neden olacak bir tavır sergilenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. O nedenle aday olmak isteyen kim varsa ortaya çıkar açıklar. 66 imza toplayanlar aday olabilir. O imzayı alabiliyorsa. İsimler konuşuluyor ama açıkça adayım diyen duymadık. Varsa da dudak bükerek hissettirmeden ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı. 

“KONGREDE ADAYLAR EN KISA SÜREDE ÇIKMALI”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun programına uygun olursa kongreye katılabileceğini söyleyen Sındır, “En kısa sürede ortaya çıkması lazım. İl delegasyonumuz bu isimler üzerinde iradesiyle belirleyeceğiz. Bir den fazla da olsa aday Genel Başkanın katılımıyla ilgili sayın genel başkanımız kim aday olursa olsun yanında olacaktır. Genel Başkanımız kongreye gelmesi taraf olarak değil, Genel Başkan olarak söz konusudur. Eğer sayın genel başkanımızın zamanı uygun olursa yoğunluğu içinde tercih nedeni olursa gelebilir. Genel başkanımız katılım kararı. Sayın genel başkanın üzerinden değerlendirme yapmak doğru değil. Sayın genel başkanın tek adayla gelmesinin bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.