Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu'ndan büyüme mesajları

TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu'ndan büyüme mesajları

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Reel sektörün üzerinden kalkan yük, her yıl 1 milyar lirayı bulmaktadır. Sayın Başbakan ve hükümetimizin reel sektör dostu yaklaşımı ve iş dünyamızı rahatlatan kararları bizleri cesaretlendirdi, onurlandırdı, büyümemize de güç verdi. Bu sayede yılın ilk 6 ayında yüzde 5 büyüdük. İnşallah yıl sonunu daha yüksek bir büyüme ile kapatacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2017 - 13:20

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, verilen desteklerle reel sektörün üzerinden kalkan yükün yılda 1 milyar lirayı bulduğunu belirterek, hükümetin desteğiyle ekonominin yılın ilk 6 ayında yüzde 5 büyüdüğünü söyledi.

Ekonomi Bakanlığının desteği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfının (EGEV) bölge ortaklığı, Doğuş Yayın Grubu ve Özgencil Grubunun katkılarıyla "Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" hedefiyle düzenlenen Ege Ekonomik Forum'un açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, İzmir’de düzenlenen forumun bölgenin kalkınmasına yeni bir ivme kazandıracağını söyledi. 

Hisarcıklıoğlu, Ege’nin üretim kültürü ve müteşebbisliğe yatkınlığı ve dışa açılma becerisi ile Türkiye ekonomisine büyük katkı verdiğine işaret ederek, "Tarımdan sanayiye, turizmden lojistiğe, eğitimden yüksek teknolojiye kadar her alanda kendini göstererek gurur duyacağımız seviyeye gelmiştir. Bu nedenle en büyük takdir siz Egelilerin olmalıdır" diye konuştu.

Ege Bölgesi’nin Türkiye’nin lokomotifi olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Ege büyürse Türkiye büyüyor. Ege’de sıkıntı varsa Türkiye de sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle Ege’nin yeri ayrı. Ege’ye özel ihtimam göstermek zorundayız. Bugün Ege Bölgesi toplam 534 milyar lira ticaret hacmi üreten müthiş bir performansa sahiptir. Hükümetin de destek vermesiyle sizlere yönelik önemli adımların atılmasını sağlıyoruz. Finansmana erişimin kolaylaşması, istihdam maliyetlerinin azaltılmasında, yıllardır şikayet ettiğimi sanayi elektriğindeki TRT payının, OSB’lerde emlak vergisinin kaldırılmasında tarihi adımlar atıldı."

"Hükümetin desteğiyle yüzde 5 büyüdük"

Hisarcıklıoğlu, hükümetin reel sektöre verdiği destekle reel sektör üzerindeki yüklerin kalktığını dile getirerek, “Reel sektörün üzerinden kalkan yük, her yıl 1 milyar lirayı bulmaktadır. Sayın Başbakan ve hükümetimizin reel sektör dostu yaklaşımı ve iş dünyamızı rahatlatan kararları bizleri cesaretlendirdi, onurlandırdı, büyümemize de güç verdi. Bu sayede yılın ilk 6 ayında yüzde 5 büyüdük. İnşallah yıl sonunu daha yüksek bir büyüme ile kapatacağız.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKEKŞİ: DIŞ TİCARET HACMİMİZ YÜKSELECEK

TİM Başkanı Büyükekşi, "2013 yılında Yunanistan ile dış ticaret hacmi hedefi 10 milyar dolar olarak belirlenmişti. Ancak son yıllarda iki ülke arasındaki dış ticaret hacminde çok büyük bir düşüş var. Geçtiğimiz yıl 2,6 milyar olan Yunanistan ile olan dış ticaret hacmimizin 3 milyara yükselecek"

"Yunanistan ile dış ticaret hacmi 3 milyar dolara yükselecek"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de 2001'den bu yana İstanbul'da yapılan ekonomik forumun benzerinin bugün ilk kez Ege'de yapıldığını, Ege Ekonomik Forum'un da İstanbul'daki gibi uzun soluklu olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin ihracatta atılım yılında olduğunu vurgulayan Büyükekşi, son 1 yılda 153 milyar dolar ihracat gerçekleştiğini dile getirdi. Orta Vadeli Plan kapsamında ihracat hedefinin 155 milyar dolar olduğunu aktaran Büyükekşi, hedefin bu yıl gerçekleşeceğini ifade etti. 

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanının Ege Ekonomik Forum'una güç kattığını belirten Büyükekşi, şöyle konuştu:

"2013 yılında Yunanistan ile dış ticaret hacmi hedefi 10 milyar dolar olarak belirlenmişti. Ancak son yıllarda iki ülke arasındaki dış ticaret hacminde çok büyük bir düşüş var. Geçtiğimiz yıl 2,6 milyar olan Yunanistan ile olan dış ticaret hacmimizin 3 milyara yükselecek. İnşallah içinde bulunduğumuz ortam kalıcı olur."

EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam ise savaşların ve gerginliklerin ortadan kalkmasının yolunun ekonomik refahın sağlanmasıyla gerçekleşeceğini vurgulayarak Ege'nin binlerce yıldır ekonomik gelişme ve kalkınmanın merkezi olduğunu aktardı.

Ege Denizi'nin Yunanistan ve Türkiye'nin barış denizi olduğunu dile getiren Susam, "Bu kapsamda ilişkilerimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Bu sene ilki olan bu forum gelecek yıllarda daha güçlü bir şekilde yola devam edecektir." diye konuştu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.