Dolar 32,5636
%0.16
Euro 34,6942
%0.09
Altın 2.418,440
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tiyatro biletlerine yüzde 50 zam!

Tiyatro biletlerine yüzde 50 zam!

Nitelikli sanat tesisleri konusunda adeta kriz yaşanan İzmir'de son zam furyasından sanat da nasibini aldı. Salon yokluğu nedeniyle yıllardır kan ağlayan Devlet Tiyatrosu'nun Konak Sahnesi'nde bilet fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yapıldı.  Son zam furyasından sanat da nasibini aldı

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 11:05

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye'nin üçüncü büyük ili İzmir'de tiyatro izleyecek salon bulmakta güçlük çeken sanatseverler gelen son zam haberinin ardından adeta şoka uğradı. 


BİLETLERE YÜZDE 50 ZAM!
İletişim, motorlu taşıtlar, teknoloji, tüketim, gıda ve benzeri ürünlerde ve hizmetlerde olduğu gibi zam dalgasından sanat da payını aldı. Ekim ayı itibarı ile 2018 sezonunu resmen açacak olan devlet tiyatroları sanatseverleri zamlı tarifeyle karşılayacak. Bakanlığın aldığı son karar uyarınca bilet fiyatlarında yüzde 50 artışa gidildi. 

YENİ YATIRIM YOK, ZAM VAR!
Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek büyük oyunları, müzikal oyunlar ve çocuk oyunlarının bilet fiyatlarını yüzde 50 oranında artırdı. Buna göe, geçtiğimiz sezon 6 TL olan indirimli biletler 9 TL, 10 TL olan biletler 15 TL oldu. Tiyatro seyircisinde şok etkisi yaratan bu karar özellikle İzmir'de büyük bir tepkiyle karşılandı. Nitelikli sanat sahnesi bulmakta ve tiyatro oyunlarını takip etmekte güçlük çeken İzmirli tiyatroseverler, özellikle sosyal medya üzerinde mesajlarıyla karara büyük tepki gösterdi. İzmir'de halen Konak Sahnesi ve Urla Sahnesi haricinde tiyatro salonu bulunmazken, yıllardır yeni bir tesis de açılmadı. Narlıdere ve Güzelbahçe'de yer alan tiyatro sahneleri ise programları itibarı ile tiyatroseverlerin beklentilerini karşılamaktan uzak kalıyor. Yaşanan bu sıkıntı nedeniyle özellikle sezonda sınırlı sayıda satılan biletler de neredeyse satışa çıktığı an tükeniyor. Milyonlarca İzmirli yeni tesis yatırımı yapılmadığından ve seyirci kapasitesi arttırılmadığından ötürü tiyatro izleyebilmek için adeta karaborsada bilet arıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.