Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire'de Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Tire'de Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

İzmir'in Tire ilçesinde, 43'üncü Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2019 - 16:47

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' kapsamında Tire'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İzmir Valiliği, Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği kutlama programı yağmurlu hava nedeniyle Tire Belediyesi Kültür Merkezi ve Hizmet Binası'nda yapıldı. Kutama programına İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire'de tarihin tüm kesitlerinin yer aldığını söyledi. Başkan Duran, "Tire, Osmanlı döneminde önemli devlet adamlarının ve şehzadelerin yetiştiği, köklü geçmişi, kültürel değerleri, mimari dokusu bulunan farklı inançların kutsal mekanlarına da ev sahipliği yapmıştır. Önceliğimiz, farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran, binlerce yıllık geçmişe sahip şehri muazzam Tire'yi, kültür, sanat, tarih ve turizm konusunda marka kent yapmak ve bugün içinde bulunduğumuz etkinlikleri daha da arttırarak ilçemizin tanıtılmasını sağlamaktır" dedi.

'HEDEFİMİZ TİRE'Yİ TURİZMİN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK'

3 yıl önce ilçeye atandığında hedeflerini kültür ve tarih kenti Tire'yi turizmin merkezi haline getirmek olarak belirlediklerini belirten Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven de "Göreve gelir gelmez, ilçemizde Turizm Haftası'nı kutladık. Bugün de İzmir Valiliği'nin programını Tire'de yapmasının sevincini yaşıyoruz. Çeşitli organizasyonlar ilçemizi tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar da Tire'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından kutlamalar İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun konseri ve Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı'nın gösteri ile devam etti. Tire Belediyesi Armoni Bandosu'nun da mini bir konser verdiği kutlamalar kapsamında, Tire'nin markası haline gelen keçe işlemeciliği ürünleri, Tire topraklarında yetişen doğal ürünler ve halk eğitim bünyesinde yapılan el emeği ürünlerin bulunduğu stantlar da gezildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.