Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire Arena tam gaz

Tire Arena tam gaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan 15 bin kişilik Tire Arena'da inşaat çalışmalarının yüzde 40'ı tamamlandı. Milli maç da oynanabilecek

  • Ege Postası
  • 24.05.2016 - 08:59

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek,  "Amaç siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakıp bir projeyi gerçekleştirmekse, Tire'de bunun en güzel örneğini veriyoruz. 2017'de burada ilk başlama vuruşunu yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşıladığı 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nda iki büyük tribünün gövdesi ve kapalı alanlardaki ince işler tamamlandı. Yüzde 40'lik bölümü biten UEFA standartlarındaki statta şimdi sıra kale arkası tribünlerinin yapımına geldi.

İnşaat çalışmalarını yakından takip eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "Amaç, siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakıp bir projeyi gerçekleştirmekse, Tire'de bunun en güzel örneğini veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük desteği ve Tire Belediyesi'nin gücüyle 1 yılda 15 bin kişilik stat projesini bu hale getirdik. Şimdi ikinci 300 günlük ihaleye çıktık. Kale arkası tribünlerini de 300 günde bitirip stadı hazır hale getireceğiz. Hayırlısıyla 2017'de burada ilk başlama vuruşunu yapacağız. Yani 'lafa gerek yok ayinesi iştir kişinin' diyoruz" şeklinde konuştu. 

BAŞKAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Tire ile İzmir arasında sadece 1 saatlik mesafe bulunduğunu dile getiren Çiçek, "15 bin kişilik stat İzmir kulüplerinin ihtiyacını büyük oranda karşılayacaktır. Şu an dışarıdan sadece kaba inşaat görünüyor. Ama kapalı alanlarda bütün tesisat, boya ve diğer donanımla ilgili işlerde 100 kişi çalışıyor. Bu çalışmalarda bize bu büyük desteği veren önümüzü açan Sayın Aziz Kocaoğlu'na Tireliler adına teşekkür ediyorum. Bittiğinde hepimizin gurur duyacağı bir tesis olacak" dedi

MİLLİ MAÇLAR DA OYNANABİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan, Süper Lig maçları ve milli maçların da oynanabileceği stadın, 2017 yılının Temmuz ayında hizmete açılması planlanıyor. 15 bin kişilik kapasitesiyle bir bölge stadından çok, modern bir şehir stadı kimliği taşıyacak Tire Arena, üst ligleri hedefleyen ilçe futbol takımının da en büyük kozu olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.