Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tınaztepe Kampüsü'ne cami

Tınaztepe Kampüsü'ne cami

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi için yer tahsisinin yapıldığı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 18.06.2019 - 15:41

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, Tınaztepe’deki yerleşkelerinin, konumu itibariyle bölgede yoğun insan nüfusunun olduğu bir alanda kaldığını belirtti.

Yerleşkenin Doğuş Caddesinde kalan kısmını cami yapımı için tahsis ettiklerini bildiren Hotar, "Bizler, bilimi maneviyatla buluşturmayı vatandaşlarımız ve mensuplarımız için huzurlu ortamlar oluşturmaya dikkat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hotar, açıklamasında cami yapımına öncülük eden ilgili kişi ve kurumlara teşekkür ederek "Caminin inşaatına önümüzdeki dönemde başlanacaktır. Yapılacak bağışlarla birlikte çalışmaların kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dört minareli planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi’nin girişi, Doğuş Caddesi üzerinde bulunacak. Camide, kütüphane, toplantı salonu, abdesthaneler, kadın-erkek sohbet alanları bulunacak. Caminin avlusunda ise şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.