Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ticari taksiyi çaldı

Ticari taksiyi çaldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde müşteri gibi bindiği taksiyi gasp ettiği iddiasıyla Ödemiş'te yakalanıp, gözaltına alınan Muammer Zeyrek (41), tutuklandı.Öte yandan Ödemiş'te birçok hırsızlık olayının zanlısı olarak aranan şüpheli Tire'de yakalandı. Son olarak Bornova ilçesinde iki ayrı ahırdan bir büyükbaş ve 15 küçükbaş hayvan çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 04.12.2018 - 11:14

Torbalı ilçesi Subaşı Mahallesi'nde, 1 Aralık günü saat 22.30 sıralarında, Alpaslan Bozlaker'in kullandığı 35 FR 809 plakalı taksi, müşteri gibi binen Muammer Zeyrek tarafından gasp edildi. Boynuna kontak anahtarı dayayarak etkisiz hale getirdiği Bozlaker'i taksiden indiren Muammer Zeyrek, direksiyona geçip, hızla uzaklaştı. Bozlaker, olayın ardından Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı'na gidip, şikayetçi oldu. Harekete geçen ekipler, GPS'den Ödemiş'e yönüne gittiği belirlenen taksiyi takibe aldı. Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin Umurbey Mahallesi 2'nci Yanıkkır mevkisinde önlem aldı. Ekipleri fark eden Muammer Zeyrek, taksiyi tarlaya sürdü. Taksi, çamura saplandı. Muammer Zeyrek, aracı terk edip, gecenin karanlığından da yararlanarak kaçtı.

Jandarma, bir gün sonra saat 04.00 sıralarında, Muammer Zeyrek'in 1'inci Yanıkkır mevkisinde olduğunu tespit etti. Muammer Zeyrek, yolda yürürken, jandarma tarafından yakalandı.

Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Zeyrek, buradaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Çamura saplanan taksi ise tutanak tutularak sahibine teslim edildi.

ÖDEMİŞ'TE ARANIYORDU TİRE'DE YAKALANDI

Öte yandan İzmir'in Ödemiş ilçesi Gölcük Yaylası'ndaki çok sayıdaki evden son 8 ay içinde 17 televizyon ve çeşitli elektronik ev eşyası çaldığı belirlenip, komşu Tire ilçesinde yakalanan 1 kişi, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Gölcük Yaylası'ndaki 11 ayrı evden son 8 ay içinde 17 televizyon ve çeşitli elektronik ev eşyası çalındı. Yayla'daki hırsızlık olaylarında artış yaşanması üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı, hırsızlık yapılan evlerdeki parmak izlerini incelemeye aldı. Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan incelemede parmak izlerinin Tire nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki A.A.'ya ait olduğu belirledi. Plaka tanıma sisteminden de yararlanan jandarma, A.A.'nın babasına ait otomobille hırsızlık olaylarının yaşandığı tarihte Gölcük Mahallesi'ne giriş çıkış yaptığını tespit etti. Yeterli delilin toplanmasının ardından Tire Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ödemiş Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenleyip, A.A.'yı Tire'deki evinde yakaladı. A.A., Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. A.A., jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

HAYVAN HIRSIZLIĞINA 2 TUTUKLAMA

İzmir'in Bornova ilçesinde iki ayrı ahırdan bir büyükbaş ve 15 küçükbaş hayvan çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eğridere Mahallesi Armutlu mevkisinde iki ayrı ahırdan bir büyükbaş ile 15 küçükbaş hayvan çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İki farklı olayın aynı kişi ya da kişiler tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duran jandarma ekipleri, yol güzergahındaki 186 güvenlik kamerası ile 8 Plaka Tanıma Sistemini (PTS) incelemeye aldı. 

Araştırmada şüpheliler B.A, H.Y, M.Ş ve M.A'nın 3 ayrı araçla hırsızlığı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Operasyon düzenleyen ekipler, 4 şüpheli ile büyükbaş hayvanı satın aldığı belirlenen K.K'yı yakaladı. K.K'nın ahırındaki büyükbaş hayvan sahibine teslim edildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen B.A. ve H.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer 3 şüphelinin işlemleri sürüyor. 

(AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.