Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tezcan'dan İzmir'de  'hayır' mesajları!

Tezcan'dan İzmir'de 'hayır' mesajları!

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İzmir'de 'hayır' cephesinin merkez seçim üssü olan Çankaya Demokrasi Evi'ni ziyaret etti. Tezcan 16 Nisan'daki referanduma yönelik mesajlar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan İzmir'e geldi

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 16:43

EGE POSTASI - CHP Seçim ve Hukuk İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan İzmir'e geldi. Tezcan tüm masraflarını CHP İzmir İl Başkanlığı'nın karşıladığı 'hayır' cephesinin merkez seçim üssü olan Çankaya Demokrasi Evi'ni ziyaret etti. Tezcan'a, İl Başkanı Asuman Ali Güven, PM Üyesi Özkan Yıldız, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve il yöneticileri eşlik etti.

REFERANDUM MESAJLARI VERDİ

Demokrasi Evi'nin açılmasında katkı koyanlar ile burada mesai harcayanlara çabaları nedeniyle teşekkür eden Tezcan, referanduma yönelik açıklamalarda bulundu.

Tezcan şuınları söyledi;

"16 Nisan için geriye saymaya başladık. Türkiye’nin her yerini dolaşmaya başladık. Başından bu yana söyledik. Bu referandum siyasi referandum değil, iktidarı değiştirmeye yönelik bir referandum değil tam tersine Türkiye’nin geleceği için önemli ve esaslı bir karar vereceğiz. Türkiye’de sistemin gerçekten sorunlarımızı çözecek daha iyi daha güçlü bir demokrasiyi kurabilecek birlikteliği yakalayacağız mı yoksa Türkiye’de elimizdekini de kaybedebileceğimiz bir başka bilinmez maceraya doğru mu sürükleneceğiz. Türkiye’de parlamenter sistemin iyi işlemediğini bizde biliyoruz. Bunun düzeltilmeye iyileştirmelere muhtaç olduğunu biz de biliyoruz. Seçim barajlarının olmadığı vatandaşların kendisini siyasette hakkıyla temsil edebildiği özgür demokratik bir Türkiye istiyoruz. Ama bugün önümüze getirilen bu anayasa tercihi Türkiye’yi daha büyük bir kıskacın içine sokma teklifi. Daha büyük bir cenderenin içine sokmaya çalışıyorlar. Bilinmez maceranın içine Türkiye’yi sürüklemek istiyorlar. 

PADİŞAHLARDA BİLE OLMAYAN YETKİ

Bütün yetkilerin tek bir kişinin elinde toplandığı o tek bir kişinin herkese dokunabildiği ama kimsenin ona hesap soramadığı bir düzen kurmaya çalışıyorlar. Böyle bir düzen bizim tarihimizde de yoktur. Osmanlı padişahlarında bile olmayan yetkilerin bugün 2017 yılında bir kişinin eline verilmek isteniyor. Başından beri vurguladık. Biz o bir kişinin kimliği ile meşgul değiliz. İnsanlar geçicidir fanidir bugün gelir yarın gider ama kim olursa olsun bu kadar yetkiyi bir kişinin eline teslim edilemez. Bir kişiye teslim etmek için anaysa yapılmaz. Anayasalar sınırlamak için denge kurmak için yapılır. Eğer yetkileri bir kişinin eline vereceksek o zaman bu kadar maddeye bu kadar çalışmaya gerek yok. Bir madde de dersin ki seçilen kişi her istediğini yapar 5 sene sonrada millet  sandığa gitsin sandıkta değiştirsin dersin bu kadarda uğraşmazsın. 

DİKTATÖRLÜK

Bunun adı diktatörlüktür. Müslümanlık tarihi diktatörlerin verdiği acılarla doludur. Tarihten ders almak zorundayız. Geleceği kurarken de tarihten ders almak zorundayız. Çabamız budur. Bu çaba içinde biz bu teklifin geçmeyeceğine inanıyoruz ve görüyoruz. Vatandaşın sağduyusu gerçekten bizi mutlu ediyor. Türkiye’nin her yerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Sadece CHP’lilerin bir kampanyası değil bu kampanya. Bu kampanya Türkiye’de bütünlük birlik ve beraberlik isteyen üniter devletin bozulmasına fırsat vermek istemeyen Türkiye’de bölünmeye fırsat vermek istemeyen özgürlüklerin elinden alınmasını istemeyen Türkiye’de ortak akılla istişareyle tartışarak kararların alınacağı bir sistemi güçlendirmek isteyen herkesin hayırlı bir sonuç beklediği bir referandum sürecindeyiz. Böyle düşünenlerin hayır diyeceğini hayır dediğini ve sandıktanda hayır çıkacağını görüyoruz."

TEZCAN'DAN ANKET AÇIKLAMASI

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, 16 Nisan'da öngörüsünün hayır oylarının yüzde 58'le çıkacağını iddia etti. Tezcan da ellerine ulaşan anketlerde 'hayır' oylarının yüzde 55 seviyesinde olduğunu söyledi. Tezcan, burada önemli bir iddiayı da gündeme getirip 'evet' oyu vereceklerini açıklayanlar arasında da yüzde 3 oranında gizli bir desteklerinin bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan merkez demokrasi evinde Tezcan'a pilav ve ayran ikram edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.