Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teslim olan kadın teröristlerden ilginç ifade

Teslim olan kadın teröristlerden ilginç ifade

Siirt Pervari’de bir mağaraya gizlenen 4’ü kadın, 6 terörist tam 9.5 saat süren ikna çabasıyla teslim alındı. Ayağı burkulan bir terörist şefkat eli uzatan Mehmetçik’in yardımıyla kayalıktan indirildi. T

  • Ege Postası
  • 19.06.2017 - 08:38

Teslim alınan teröristler ifadesinde, 'Askerin bizi tedavi etmesi, saatlerce dil döküp bizi sağ olarak çıkarmasına şaşırdık. Böyle bir muamele göreceğimizi bilseydik sınırı geçer geçmez teslim olurduk' dediler.

Siirt'in Pervari ilçesindeki Herekol Dağı'nda 6 teröristin sağ ele geçtiği operasyona ait müthiş detaylara ulaşıldı. İşte askerlerin şefkat elini tutarak teslim olan 4'ü kadın 6 teröristin teslim alındığı operasyonun ayrıntıları:

İHA'LAR TESPİT ETTİ

Keşif amaçlı havalanan İHA'lar, 7 kişilik terörist grubun, Şırnak Bestler-Dereler bölgesindeki Çakçako, Piro Tepesi, Okçular ve Doğan köyleri ile Yılan Çeşmesi ve son olarak Erkent Yaylası'nı takip ederek Herekol Dağı, Sarıyaprak mevkisine gelişini adım adım izledi. Telsiz dinlemelerinde bu grubun Doğanca, Palamutlu ve Köprüçay Jandarma karakollarına saldırı hazırlığında olduğu belirlenince operasyonun düğmesine basıldı. Harekata da helikopter kazasında şehit düşen Albay Gökhan Peker'in adı verildi.

JÖH'LER HAREKETE GEÇTİ

Siirt 3'üncü Komando Tugayı'na bağlı "Dadaşlar" ile Şırnak Çakırsöğüt Komando Tugayı'ndan "Meteler" adlı verilen keskin nişancılardan oluşan Jandarma Özel Harekât Timleri harekete geçti. Bölge didik didik tarandı ve sonunda teröristler, girişine çelik kapı takılan, arkadan kilitlenen doğal bir mağaranın içinde tespit edildi.

9.5 SAAT SÜRDÜ

'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilince 3 saat süren bir çatışma yaşandı. Psikolojik Harekat subaylarının da yer aldığı operasyonda, teslim olmaktan başka şansları olmadığı, aksi halde öldürülecekleri uyarısı yapıldı. 1 terörist operasyonda etkisiz hale getirildi. 6 terörist ise uzun süre teslim olma psikolojisine hapsedildi. Teröristlerden biri teslim olacağını söyleyince diğerleri de "yaşamayı" seçti ve hep bir ağızdan "Ateş etmeyin, geliyoruz" dedi. Ayağı kayalıklara sıkışan bir terörist, saldırmayı düşündüğü karakolda görevli Mehmetçik'in uzattığı şefkat eliyle aşağı indirildi.

BİLSEYDİK TESLİM OLURDUK

Teröristler ifadelerinde, "Biz tuvalete gitmek için bile sığınaktan dışarı çıkamıyoruz. Toplu teslim olmalar yaşanabilir. Ama korkuyorlar. Çünkü Kuzey Irak'tan bizi gönderdiklerinde hep beynimize 'Sakın ola ki sağ ele geçmeyin, yakalanırsanız işkenceyle öldürülürsünüz' deniliyordu. Askerin bizi tedavi etmesi, saatlerce dil döküp bizi sağ olarak çıkarmasına şaşırdık. Böyle bir muamele göreceğimizi bilseydik sınırı geçer geçmez teslim olurduk" dediler. Sabah

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.