Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Terör örgütü eski liderinin kırmızı bültenine iptal

Terör örgütü eski liderinin kırmızı bültenine iptal

INTERPOL, PYD terör örgütünün eski lideri Salih Müslim'in kırmızı bültenini iptal etti. Ayrıca Türkiye tarafından 352 kişi hakkında yapılan yeni başvurular da işleme sokulmadan reddedildi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2019 - 08:57

Terör örgütü PYD’nin eski lideri Salih Müslim, 2016 yılının Mart ayında AnkaraKızılay’da bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısıyla ilişkilendiriliyordu. “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", “Nitelikli olarak kasten adam öldürmek”, “349 kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. Yargılama süreci devam ederken, dünyanın en büyük uluslararası polis teşkilatı INTERPOL mahkemenin talebiyle Salih Müslim ve terör örgütü PKK’nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 144 kişi hakkında, kırmızı bülten çıkarılmıştı. Ancak INTERPOL, kırmızı bülteni iptal etti. Ayrıca Türkiye’den yapılan 352 kişi hakkındaki başvuruda, işleme alınmadan reddedildi.

Adalet Bakanlığı iptal edilen veya reddedilen kırmızı bülten taleplerine ilişkin itirazların dile getirildiğini belirtti. Adalet Bakanlığı'nın mahkemeye gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: 

''Bugüne kadar toplam 144 sanık hakkında tanzim edilen kırmızı bültenin INTERPOL Genel Sekreterliği tarafından iptal edildiği ve 352 şahıs hakkındaki kırmızı bülten çıkarılma talebinin ise çeşitli gerekçelerle reddedildiği, INTERPOL Genel Sekreterliği ile irtibata geçilerek, iptal edilen kırmızı bültenlerimizin veya reddedilen kırmızı bülten taleplerimize ilişkin itirazların dile getirilmesi üzerine, INTERPOL ekteki 44 dosya ile ilgili istişarede bulunmak üzere İnterpol Daire Başkanlığımızı davet ettiği ve söz konusu dosyalarla ilgili açıklamaların iletilmesinin talep edildiği bildirilmiştir''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.