Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temiz su elde etmenin en etkili yolu

Temiz su elde etmenin en etkili yolu

İnsan sağlığını büyük oranda etkileyen suyun, temiz bir şekilde tüketilmesi oldukça elzem bir durumdur. Bugün dünya çapında su sıkıntısı çeken ülkelerde erken ölüm oranları oldukça yüksektir.

  • Ege Postası
  • 14.07.2020 - 10:57

Su sıkıntısı çekmeyen fakat bu seferde temiz su sıkıntısı çeken ülkelerde de maalesef hastalık oranı ve erken ölüm oranı oldukça yüksek görünüyor. Bu da suyun insan hayatı için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu bize kanıtlamaktadır. Temiz su elde etmenin tek yolu suyu zararlı bileşenlerinden ayırıp insanların içebileceği hale getirmektir. Bunun en etkili yollarından bir tanesi de su arıtma cihazıdır. Su arıtma cihazları içerisinde bulunan özel filtreler sayesinde suyu tam anlamıyla arıtıp, daha sonra tatlandırma ve mineral ekleyerek suyu sağlıklı bir hale getirmektedir. Sağlıklı su içilen ülkelerde insanların erken ölüm oranının oldukça az olduğunu istatistikler bize açık bir şekilde göstermektedir.

Su arıtma cihazı bugün internetten dahi oldukça kolay bir şekilde temin edilebilmektedir. Açık kasa ve kapalı kasa olarak ikiye ayrılan bu cihazlar tüm arıtma ve temiz su sağlama işlemini tek başına yapmaktadır. İhtiyaçlara göre su arıtma cihazı almak oldukça doğru bir karar olacaktır. Fakat su arıtma cihazı alırken sizi bazı konularda uyarmamız gerekiyor. Öncelikle evinizin musluğundan akan şebeke suyunun sorununun ne olduğunu belirlemelisiniz. Mesela sizin suyunuzda kireç sorunu varsa, kireci arıtacak filtrelere sahip su arıtma cihazını almanız gerekmektedir. Eğer farklı bir cihaz alırsanız kireç sorunundan haliyle kurtulmanız pek mümkün değildir. Bu nedenle öncelikle suyun sorununu daha sonra soruna göre cihaz alımını yapabilirsiniz. Açık kasa su arıtma cihazları ve kapalı kasa su arıtma cihazları diye ayrılan bu cihazlar temelde aynı işlemi yapmaktadır. Aralarında ufak farklar bulunmaktadır. Bu farkları kısaca özetlemek gerekirse, kapalı kasa su arıtma cihazlarında su tankı genellikle 8 litre olurken açık kasalarda ise 12 litre olabilmektedir. Kapalı kasa su arıtma cihazının daha dekoratif dış tasarımı bulunur. Bunların haricinde çok önemli göze çarpan veya sistemsel farklılık diyebileceğimiz bir fark bulunmuyor.Su arıtma cihazı alırken bu kriterlere dikkat ederseniz eğer, ihtiyacınıza uygun doğru cihazı almış olursunuz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.