Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekne yangını elektrik kısa devreden çıkmış

Tekne yangını elektrik kısa devreden çıkmış

İZMİR’in Çeşme İlçesi  Alaçatı Mahallesi'nde bulunan marinada geçtiğimiz yıl 29 Aralık gecesi çıkan tekne yangınları ile ilgili itfaiye raporunu tamamladı.

  • Ege Postası
  • 10.01.2018 - 09:38

Karataş Haber Ajansı’nın ulaştığı itfaiye  raporuna göre, akülerin  ve  kullanılan elektrikli ürünlerin şarj olması için elektriğe bağlı bulunan “WIKIBAYASC”  ve “BİANCA” isimli teknelerin şarj kablolarında  veya teknelerin elektrik aksamında her hangi bir sebepten dolayı (ark, kısa devre,aşırı yüklenme,kablo deformasyonu,kaçak akım gibi)meydana gelen  elektrik kısa devre sonucu yangının çıktığı kanaatine varıldığını, toplam zararın 2 milyon 718 bin lira olduğunu belirtti.

“BÜYÜK KORKU YARATTI”

Tekne yangını Alaçatı Mahallesi'nde bulunan   Pruva evlerini önündeki marinada 29 Aralık saat 23.30 sıralarında meydana geldi. “WIKIBAYASC”  ve “BİANCA” isimli teknelerde henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı başlayan yangın diğer teknelere de sıçradı. Alevlerin yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine emniyet, jandarma, sahil güvenlik, çeşme liman başkanlığı  ve itfaiye ekipleri kısa sürede geldi. Uzun süren bir uğraş sonucu yangın ekipler tarafından söndürüldü.Çıkan yangında 3 tekne tamamen yandı, 4 yatta ise hasar oluştu.İtfaiye yangını söndürmek için 30 metreküp su harcadığı da belirlendi.

“İTFAİYE RAPORUNDA ÇARPICI DETAYLAR”

Yangına müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangın ile ilgili raporu hazırladı. İtfaiyenin hazırladığı rapora Karataş Haber Ajansı ulaştı. İtfaiye raporunda şunlar belirtildi; “Marina içinde bulunan üç adet teknenin alevli ve dumanlı bir  şekilde yanmakta olduğu,yanan iki teknenin rüzgarın şiddetiyle marinanın diğer yerlerine yanarak hareket ettiği görülmüştür. Yapılan incelemede yangının  başlangıcının Pruva Evleri  34 numaralı evin önündeki B-1 ve 5 –C Nolu elektrik prizlerine ve peronlarına bağlı olduğu tespit edilen ‘WIKIBAYES ‘ ve ‘BİANCA’ isimli yelkenli teknelerde olduğu,içlerinde kimsenin olmadığı,aynı zamanda  akülerin ve teknelerde kullanılan elektrikli ürünlerin şarj olması için elektriğe bağlı oldukları,bu iki teknenin  teknelerin şarj kablolarında  veya teknelerin elektrik aksamında her hangi bir sebepten dolayı (ark, kısa devre,aşırı yüklenme,kablo deformasyonu,kaçak akım gibi)meydana gelen  elektrik kısa devre sonucu yangının çıktığı kanaatine varılmıştır.Perona bağlandıkları  halatları yanan teknelerin,şiddetli rüzgarın etkisiyle bağlı bulundukları yerden yanarak ayrılması sonucu yangın diğer teknelere sirayet etmemiştir “dendi.

TOPLAM  ZARAR 2 MİLYON 718 BİN LİRA

İtfaiye raporunda ayrıca  Erol Bircan’a ait “WIKIBAYES” isimli polyester yelkenli tekne tamamen  yandığını ve battığını zararının 1 milyon 140 bin lira olduğu, Alber Eskinazi’ye ait “”BİANCA” isimli polyester motor gezi teknesi tamamen yanarak ve battığı zararın  703 bin lira olduğu, Ünal Kocaman’a ait  “AĞUSTOS SAC&5 “ isimli ribtip bot  tekne tamamen yandığı ve battığı zararın 180 bin lira olduğu,Kocaman’a ait “AĞUSTOS” isimli Zodyak botun tamamen yanıp battığı zararın 90 bin lira olduğu, Elizabet Wagner’e ait “HOSTAPCE” isimli  motor bot yat polyester yapılı teknenin ön kısmının  tamamen ve  plastik brandasının  kısmen yanmak suretiyle 100  bin lira zararın oluştuğu,  Yener Bakan’a  ait “BENDİL”  isimli  yelkenli  polyester  teknenin  ön kısımları, yelken kumaşı tamamen,yelken direği kısmen, kamarada bulunan  çift kişilik yatak,giyim eşyaları,çeşitli kitaplar,  ahşap tavan ve duvarlar, iki adet kapı, dört adet pencere,mutfak eşyaları, 82 ekran televizyon’un zarar gördüğü maddi hasarın 300 bin lira olduğu,  Bendil’e ait  “BRİG”isimli botun motor bölümü brandası ve plastik aksamanı kısmen yandığı zararın 50 bin lira olduğu,  Önay Bilgin’e ait “ HUNTINGMOON” isimli yelkenli  polyester teknenin ön kısmı,yelken kumaşı tamamen yanmak suretiyle zarar gördüğü  zararın 100 bin lira olduğu, Onur Sürmeli’ye ait “NEFES 2” isimli ribtip bot tekne ve brandası, sol arka bot kısmı tamamen yandığı zararın 50 bin lira olduğu, ayrıca Pruva Evlerine ait 1 adet güvenlik kamerası,çeşitli süs bitkileri ve 1 adet  zeytin ağacı ,evlerin önünde bağlı bulunan tekne ipleri yanmak ve kavrulmak suretiyle zarar gördükleri ve zararın 5 bin lira , toplam zararın 2 milyon 718 bin lira olduğu belirtildi. (Bahri Karataş)

                                                                                 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.