Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin'den çarpıcı izmir mesajları

Tekin'den çarpıcı izmir mesajları

Radyo Egepostası'nda, Onur Günay'ın hazırlayıp sunduğu, canlı yayınlanan "Gençler Konuşuyor" programına, referandum çalışmaları için yola çıktığı Halk Otobüsü'nden bağlanan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmirli gençlere önemli mesajlar verdi. Halk Otobüsü'nden Radyo Egepostası'na bağlandı

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 16:20

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Radyo Egepostası'nda canlı yayına telefonla bağlandı, önemli referandum ve İzmir mesajları verdi. Bugün sandık konulsa, yüzde 65 oranında hayır oyu çıkacağını savunan Tekin, Nisan'ın ikinci haftasında İzmir'e gelmeyi planladıklarını belirtti, İzmirli partili gençlerden de Güneydoğu ve Doğu'daki gençlerle iletişim kurmalarını istedi, "Referandum sonrası Halk Otobüsü gençlerin emrinde" dedi.

Onur Günay’ın Radyo Egepostası'nda hazırlayıp sunduğu "Gençler Konuşuyor programının konuğu CHP Karşıyaka Gençlik Kolu başkanı Ozan Uyan oldu. Programının ikinci bölümünün başında, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bir süredir referandum çalışmalarını yürüttüğü "Halk otobüsü"nden yayına bağlandı. Günay'ın sorularını yanıtlayan Tekin, son bir haftadır Güneydoğu illeri Batman, Diyarbakır, Şanlı Urfa, Kahraman Maraş'ı dolaştıklarını, halkın olağanüstü ilgisinin olduğunu söyledi. Güneydoğu coğrafyasında vatandaşların tamamının hayır konusunda kararlı olduğunu belirten Tekin, "Haklı olarak bölgedeki insanların çok da sitemi var. Ne HDP ne AKP kampanya yapabilmiş değil. Koşullar elverişli değil. CHP olarak gün boyu Batman, Bismil, Diyarbakır merkez, Urfa’da olağanüstü çalışma yaptık milletvekili arkadaşlarımızla. Çok verimli bir çalışma oldu. Bütün Güneydoğu coğrafyasındaki vatandaşlarımızın bütün siyasetçilere çağrısı var. Nasıl İzmir, İstanbul, Ankara’da kampanya yapıyorsanız, burada da yapın diyorlar. Önümüzdeki hafta Halk Otobüsü  Karadeniz, daha sonra da Doğu'da olacak. İnşallah nisanın ikinci haftasında da umut ediyoruz ki İzmir ve Ege’ye de geleceğiz" dedi. 

YÜZDE 65 HAYIR 

Bu Pazar günü sandık olursa yüzde 65 hayır çıkacağı inancını taşıdığını belirten Gürsel Tekin, "Özellikle daha çok AKP’nin oy aldığı seçmenlerle buluşmaya gidiyoruz. Örneğin, Kırıkkale, Bursa, Sakarya gibi, 21 ili dolaştım. Gördüğüm tablo, açık ve net. İktidarın öfkesinden de net şekilde anlaşılıyor. İçeride vatandaşı ikna edemedikleri için çeşitli organizasyonlar, Hollanda, Almanya tartışması gibi tartışmalarla götürüyorlar. Genç kardeşlerime seslenmek istiyorum. Türkiye’de işsizlik son 15 yılın en yüksek oranında. Özellikle genç işsizler. Bu kadar işsizlik varken 18 yaşında gençlere milletvekilliği yolunun açılmasının sahte olduğunu bütün gençlerimiz biliyor. Tabii olabilir itiraz yok. Ancak gençlerin eğitime, işe, aşa ihtiyacı var. Bunlar halledildikten sonra tabii ki gençlerimiz milletvekili olsun. 18 madde içinde gençleri kandırmak için bu maddeyi koyduklarını da altını çizerek söylemek istiyorum. Bu bir tuzaktır. AKP’lilerin deyimiyle söylemek istiyorum, bu paket ne yerlidir, ne millidir. Anayasa paketleri uzun uzun siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, üniversitelerin dahil olmasıyla yapılır. Bu bir seçim değil. Seçim yaparsınız, 5 yıl sonra tercihinizi değiştirirsiniz. Anayasa tercihinizi belki 50, belki 100 yıl sonra değiştireceksiniz ki bu çok tehlikelidir. 2010’daki referandumu hatırlatmak isterim. O zaman da aynı hikayeleri söylemişlerdi. Darbeyle hesaplaşacağız, ayağımızda prangalar var demişlerdi. Öyle bir yanlış yaptılar ki Türkiye'de 2010’da hukuk sistemini bir cemaate, bir gruba teslim ettiler. Balyoz, Ergenekon gibi çeşitli operasyonların başladığı tarihe baktığınızda, 2010’daki referandumdur. Ne yazık ki 2010’da evet diyenlerin Türkiye'ye çok ağır bir bedel ödettiğini, en son bir darbeyle karşı karşıya kaldığmıızı hatırlatmak istiyorum. Umut ediyorum 2010’daki hatayı hiçbir yurttaşımız yapmayacaktır" diye konuştu. 

İZMİRLİLERE MESAJ 

"Ege, özellikle İzmir konusunda hiçbir tereddüdümüz yok" diyen Tekin, İzmirli gençlere de şu mesajı verdi:

"Gençlerimizin doğu, güneydoğudaki gençlerle iletişim halinde olmasını çok arzu ediyorum. Onların buna ihtiyacı var. Birbirimizi anlamalı, tanımalıyız. Özellikle CHP’nin bu süreç içinde, referandum sonrası da İzmir'deki gençlerimizin güneydoğu coğrafyasına gidip buradaki gençlere CHP’yi anlatmalarını arzu ediyorum. Gerekirse Halk Otobüsü'nü onlara tahsis ederim. Referandumdan sonra otobüs gençlerin emrinde."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.