Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Tek hedefimiz Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı olmasıdır’

‘Tek hedefimiz Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı olmasıdır’

Seçime Doğru programında Mikail Karadaş’ın konuğu AK Parti İzmir 2.Bölge Aday Adaylarından Veysel Güldoğan oldu. İsrail’in Filistin saldırısını kınayarak sözlerine başlayan Veysel Güldoğan, Ramazan ayının ilk gününde yaşanan katliamın son bulmasını istediğini ifade etti. Partisinin kendisini aday yapmaması halinde adaymış gibi çalışmasını sürdüreceğini ifade eden Güldoğan “Tek hedefimiz Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olması ve mecliste AK Partinin yine çoğunluk vekil sayısını elde etmesidir.” Diye konuştu. AK Parti aday adayı dobra dobra konuştu

  • Ege Postası
  • 16.05.2018 - 17:01

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-Radyo Egepostası’nın ‘Seçime Doğru’ programına konuk olan İzmir aday Adayı Veysel Güldoğan aday gösterilmese dahi, partisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı için sahada çalışacağını belirtti. Mikail Karadaş’ın program konuğu Güldoğan “Bizde görev istenmez, verilir. Bize görev verilse de verilmese de, aday olsak da olmasak da, adaylık sırasına bakmaksızın, partimizin İzmir’deki ve ülkedeki toplam oylarını artırmak için çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye yeniden cumhurbaşkanı olması için çalışacağız.” Diye konuştu. 

‘BU YOLA DAHA GÜZEL BİR İZMİR İÇİN ÇIKTIK’
Neden Milletvekili aday adayı olduğunu anlatan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Veysel Güldoğan, kendisini şöyle anlattı: “Ben aktif siyasetin yanı sıra, İzmir’de STK’larda da aktif çalışıyorum. MÜSİAD İzmir şubesinde uzun süre yönetim kurulu üyeliği yaptım. Farklı yöre derneklerinde çeşitli görevler aldım. Kızılay’da çalışmalarımız var. Şu an aynı zamanda Anadolu Birliği’nin de Genel Başkanlığı’nı yürütüyorum. Birlik içerisinde, Güney ve Doğu Anadolu’ndan İzmir’e gelen işadamı, politikacı, bürokrat insanların İzmir’e daha çabuk uyum sağlaması için çalışıyoruz. Birlikte hemşeri dernekleri de yer alıyor ben de ekibimle 2017 Mayıs ayından bu yana birliğin yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Bu insanların İzmir’deki ağırlığına baktığımızda 1 milyon seçmene denk geliyor. Çeşitli nedenlerle İzmir’e gelen hemşerilerimizin karşılaştıkları büyük sorunlardan biri siyasetteki temsiliyettir. Aktif siyaset taptığımız için bu talebi sık sık duyuyoruz. Onlar siyasette tam temsil edilmediklerini söylüyor. Kendilerine yakın gördükleri, bir telefon kadar yakın hissedecekleri, ihtiyacı olduğunda sorunlarını çözebilecekleri bir siyasetçi istiyorlar. Aday adaylığındaki asıl nedenim budur. Tabi şunu söylemek isterim ki, Anadolu Birliği’nin adayı değilim. Birlikte her partiye mensup üyelerimiz var. Burada yapmak istediğimiz birlik içindeki üyelerin ihtiyaçlarını çözmeye çalışmak ve bir farkındalık yaratabilmektir. Siyasete çıkış noktamız burası olmuştur.”

‘10.YIL VE İZMİR MARŞI HERKESİN MARŞIDIR’
Gündeme dair çarpıcı değerlendirmeler yapan Güldogan “Anadolu Birliği olarak görüştüğümüz tüm siyasetçilere söylediğimiz şey; “Bizim üç tane kırmızıçizgimiz var. Şehitlerimizin kanından rengini alan al bayrağımız, istiklal marşımız ve kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve saygımızdır. Bunu siyasette de devam ettireceğimizi taahhüt ediyoruz. Zaten AK Parti olarak biz bunlardan ödün vermiyoruz. İzmir’de bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. (İzmir Atatürk Lisesi’ndeki marş krizini kastederek) Hatta özellikle son günlerde bir devlet memurunun işgüzarlığı deyim, hiçbir AK Partili arkadaşımızın İzmir marşı ile 10. Yıl marşı ile sorunu yoktur. Bu marşlar bizim, bu marşların da bir kesim tarafından sahiplendirilmesine de müsaade etmeyiz. Türkiye’nin bazı değerleri vardır bu değerleri de kimse sahiplenmeye kalkmasın. Bakın Türk bayrağını, istiklal marşını kimse sahiplenmeye kalkmasın, bunlar bizim ortak paydalarımız. Türkler, Kürtler omuz omuza bir mücadele vermişler ve bu mücadelenin sonunda bir ‘Türkiye Cumhuriyeti’ kavramı ortaya çıkmış.  Ama bu algıyı değiştirmeye çalışan arkadaşlarımız var. Biz bu arkadaşlarımıza buradan sesleniyoruz, ‘Siz bu ayarlarla oynamayın. Oynamaya da kalkmayın’. Bakın ben şimdi uraya gelirken Konak Meydanı’ndan geçtim. Basmane Meydanı’nda sürekli İzmir Marşı çalıyor. Bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Hiç durmadan bütün gün meydanda İzmir Marşı çalıp bezdirircesine dinletiyorsun ancak o tarihi meydana tel örgülerle trafo koymuşsun, havalandırmalar var, elektrik panoları var. İnsan bir şey yaparken düşünür ya. Sen İzmir Marşını çaldırıyorsun ama tarihi meydana da ihanet ediyorsun. Konak Belediyesi binasının tam karşısındaki meydana bakan başkan demez mi ya, ‘ben tarihi meydana ne yapmışım ben ya’ demez m? Ses var icraat yok. İhanetlerin ardı arkası kesilmiyor ama gerek yok. Bu algılarla oynamayın. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki halklar kardeştir. Tüm savaşlarda birlikte omuz omuza savaşmış, en son 15 Temmuz darbesine de birlikte karşı çıkmış bir milletiz.” Diye konuştu.

‘KOCAOĞLU HERKESLE KÜS’
İzmir ile ilgili değerlendirmelere geçen AK Parti Aday Adayı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirerek şehrin daha iyi yönetilmesi için çalışması gerekirken, kendi partisi de dâhil herkes ile küs olduğunu ileri sürdü. Merkezi hükümetin kendisini desteklemediğini ileri sürerek, yapamadığı şeylere bahane aradığını iddia eden Güldoğan, Başbakanın defalarca kendisini sorunların çözümü için çağırdığını ancak Aziz beyin yanaşmadığını ileri sürdü. 

ÖZGENER’İ KUTLADI
Güldoğan “Şimdi İzmir’de yenilenme süreci Ticaret Odası ile başladı. Mahmut Özgener’e hayırlı olsun diyorum. Bundan sonra da biz 2019’un mart ayında da yerel yönetimlerde İzmir’i AK Parti ile buluşturduğumuzda, şehrin dinamikleri ile birlikte çok güzel işler başaracağımızı düşünüyorum.” Diyerek yerel seçimlere dair de değerlendirmelerde bulundu. 
Erken seçim kararının muhalefetin isteği ile alındığını söyleyen aday adayı, şimdi tek hedeflerinin Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı yapmak olduğunu, onu başardıktan sonra yerel seçimler için çalışmalara başlanacağını söyledi. 

‘MECLİS SORUNUMUZ YOK’
AK Partinin seçimden sonra meclisteki çoğunluğu yakalamakta sorun yaşayacağı iddialarına değinen Mikail Karadaş, bu iddialara ilişkin tespitlerini sordu. Güldoğan ise, bu iddiaların muhalefet tarafından ortaya atıldığını, hiçbir üyelerinin başka partiye oy vereceğine inanmadığını söyledi. 
Mikail Karadaş söyleşi sonlarına doğru, Güldoğan’a 21 Mayıs günü adaylar arasında adını görmediği takdirde nasıl hareket ettiğini sorduğunda aday adayı “Biz aday adayı olarak müracaat ettik ama olmasak da, gece gündüz çalışacağız. İzmirli vatandaşlarımızla her zaman olduğu gibi kucaklaşmaya devam edeceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

ÖRGÜTÜN İÇİNDEN GELİYOR
1977 Diyarbakır doğumlu olan Veysel Güldoğan; İlk, orta ve liseyi İzmir’de bitirdi, yükseköğrenimini ise Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisi olarak tamamladı. Sağlık alanında kurduğu şirkette 17 yıldır genel müdürlük yapıyor. Eğitim alanında da yatırımları var. AK Parti’de; sandık müşahitliğinden il yönetim kurulu görevlerine kadar pek çok kademede görev aldı. 2011-2014 yılları arasında partinin il yönetim kurulunda görev aldı. Teşkilat başkan yardımcılığı, birçok ilçede koordinatörlük son yapılan seçimlerde bölge koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. İl Seçim Koordinasyon Merkezlerinde başkan yardımcılığı yaptı. 2015 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Güldoğan, Kasım seçimlerinde ise, İzmir 2. Bölgeden aday olarak seçim çalışmalarında bulundu. Şimdi ise 27. dönem aday adayı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.