Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TCDD limanına arabalı vapur önerisi

TCDD limanına arabalı vapur önerisi

DTO Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, trafiği hafifletmek için TCDD limanının arabalı vapurların kullanımına açılmasını teklif etti. Ercan, “Altınyol trafiğini hafifletmek için Bostanlı ile Alsancak arasında arabalı vapur konulsun. Bunun için Alsancak’taki TCDD limanı kullanılabilir" dedi.  DTO'dan trafiği hafifletecek çağrı

  • Ege Postası
  • 26.10.2016 - 09:31

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi  Ekim ayı meclis toplantısı meclis salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan DTO Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, İzmir’in denizi daha fazla kullanması gerektiğini kaydetti. İzmirlilerin yüzünü denize dönmesi, İzmir Körfezi’nin her noktasında yeni gemilerin kullanılması gerektiğini açıklayan Ercan, “Denizi daha fazla kullanmak istiyoruz. Çünkü gidecek başka yolumuz kalmadı. Ama denizimiz ve deniz araçlarımız var. Bunlar daha etkin kullanılmalıö diye konuştu. Okulların açılmasıyla birlikte trafikte yoğunluğun da artığına dikkat çeken Savaş Ercan, “Altınyol trafiğindeki yoğunluğu azaltmak için Bostanlı ile Alsancak arasında arabalı vapur seferleri konulabilir. Böylece Karşıyaka’dan gelen trafik rahatlar. Mavişehir bölgesinde ciddi bir yoğunluk var. Altınyol bu yoğunluğun tamamını karşılamıyor" ifadelerini kullandı.

Son dönemde 15 yeni gemi ile deniz ulaşımında yenilenme projesini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Ercan, Alsancak’ta arabalı vapurların yanaşabilmesi için liman bölgesini işaret etti. Ercan, “Arabalı vapurlar Alsancak Limanı’nda TCDD’nin 1’nolu iskelesine yanaşabilir. İskelede hem gümrüklü hem gümrüksüz alanda uygulama yapılıyor. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında bir protokol imzalanabilir" dedi. Meclis’te 2017 yılı tahmini bütçesi de kabul edildi. 2017 yılı için öngörülen 15 milyon 400 bin TL’lik bütçe oybirliğiyle kabul edildi. Bu yılın bütçesinin geçen yıla oranla yüzde 10 arttığını aktaran DTO Yönetim Kurulu üyesi Mihri Çelik, “Geçen yıl 14 milyon 600 bin lira olan bütçe böylece yüzde 10 civarında artıp 15 milyon 400 bin TL’ye çıktıö dedi. Bugüne kadar üniversite ve liselerin denizcilikle ilgili bölümlerinde okuyan 137 öğrenciye burs verildiğini sözlerine ekleyen Çelik, bu yıl ise 75 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 230 liralık eğitime katkı payı verilmesinden mutluluk duyacaklarını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.