Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM'de arbede; Yumruklar konuştu

TBMM'de arbede; Yumruklar konuştu

HDP'li Encü'nün Uludere'de yaşamını yitirenleri hatırlatıp "Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen tüm sivilleri, çocukları anıyorum" demesiyle başlayan kavgada AK Parti'li bir vekil 'teröristler dışarı' diye bağırdı. Yumrukların konuştuğu kavgada bazı kadın vekiller arbedenin ortasında kaldı.

  • Ege Postası
  • 28.04.2016 - 09:06

TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyordu. HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü söz alıp kürsüye geldi. Sözlerine "Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen tüm sivilleri, çocukları anıyorum" diyerek başlayan Encü'ye iktidar partisi milletvekilleri "Kolluk kuvvetleri katletmez" diyerek tepki gösterdi.

Encü ise konuşmasına son 4 ayda kolluk kuvvetlerinin şiddetine maruz kaldıklarını, insanların, gözlerinin önünde kolluk kuvvetleri tarafından katledildiğini söyleyerek devam etti. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Encü'yü uyardı, kolluk kuvvetlerinin terörle mücadele ettiğini ifade etti.

'SENİN HAPİSHANEDE OLMAN LAZIM'

"Burada dile getirdiğimiz gerçekler sizlerin hoşuna gitmeyebilir" diyen HDP milletvekiline, AK Parti'li milletvekilleri "Dünyanın hiçbir parlamentosunda böyle bir konuşma olamaz. Senin hapishanede olman lazım" sözleriyle tepki gösterdi. Bir AK Parti'li millletvekilinin 'teröristler dışarı' dediği duyuldu.

Bu arada AK Parti milletvekilleri ön sıralara doğru yürüdü, Encü ise "Siz beni, seçilen bir insanı terörist olarak itham  edemezsiniz. Haddinizi bilin. Sizden korkmuyoruz" diye karşılık verdi.

AK Parti milletvekilleri bu kez kürsüye doğru yürüdü, kavganın büyümesi üzerine birleşime ara verildi. 

Arada, AK Parti'li milletvekilleri ile HDP milletvekilleri arasındaki kavga yumruklaşmaya kadar vardı. MHP ve CHP'lilerin ayırmaya çalıştığı kavgada AK Parti'li Nevzat Ceylan Encü'nün oturduğu sıraya kadar gelerek üzerine yürüdü. Ceylan'ı engellemek isteyen HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve bazı HDP'li kadın milletvekilleri arada kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.