Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatil kararının ardından, öğrenciler memleketlerine dönüyor

Tatil kararının ardından, öğrenciler memleketlerine dönüyor

Koronavirüs tehdidine karşı okulların tatil edilmesi kararının ardından öğrenciler, 16 Mart'ı beklemeden evlerine gitmeye başladı. Hafta sonunu da ailesiyle geçirmek isteyen öğrenciler, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne akın etti. Öte yandan otogarda koronavirüse karşı dezenfekte çalışması yapıldı. Tatil kararının ardından otogar

  • Ege Postası
  • 13.03.2020 - 12:40

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan ve 5 saat süren koronavirüs toplantısının ardından, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ilkokullar, ortaokullar ve liseler ile üniversitelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. İlköğretim, ortaöğretim ve liselerde 16 Mart'ta başlayacak olan tatil, 1 hafta sürecek. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim alacak. Üniversitelerde de, 16 Mart'tan itibaren 3 hafta eğitim öğretime ara verilecek.

Birçok öğrenci ise, 16 Mart'ta başlayacak olan tatili beklemeden, hafta sonunu da değerlendirmek için bugün yola çıktı. İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen birçok lise ve üniversite öğrencisi, memleketlerine gitmek üzere otobüslere bindi.

'SAĞLIK EN ÖNEMLİ ŞEY'

Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünde okuyan 2'nci sınıf öğrencisi Zehra Ahsen Tütüncü, gençlerin risk grubunda olmadığını, virüsün gençler için çok da tehlike arz etmediğini düşündüklerini belirterek, "Bize bulaşacağını düşünmüyoruz ama yine de tatil olması iyi oldu, önlem almak her zaman iyidir. Hafta sonuyla tatili birleştirmek için bugünden yola çıktım. Üniversiteler uluslararası kurumlar, başka ülkelerden gelenler virüsü getirmiş olabilir, önlemler iyi oldu" dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Fatma Altın ise, "Bence iyi bir karar oldu. Bu durum bunu gerektiriyordu. Ülkede bir panik durumu var. Üniversiteler kalabalık kurumlar ve her yerden gelen var. Genel olarak salgın oluşmaması için iyi bir karar. Arkadaşlarım da şu anda evlerine gidiyorlar. Eve gidince kendimi güvende hissedeceğim. Evet, belki eğitimde aksama olacak ama yapacak bir şey yok, sağlık her zaman en önemli şey. Bizim şu anda bitirme projelerimiz yoğunluktaydı, sınavlarımız da ileri tarihe atılacak" dedi.

Diğer öğrenciler de, alınan kararı desteklediklerini ve kalabalık ortamlardaki etkinliklerin iptal edilmesinin önlem almak açısından yararlı olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

OTOBÜS TERMİNALİ, DEZENFENKTE EDİLDİ

İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde, koronavirüse karşı dezenfekte çalışması yapıldı. Görevliler, bank ve kül tablası dahil otogardaki ortak kullanım alanlarını dezenfekte etti.

Ülke genelinde koronavirüse karşı önlem için okulların 16 Mart itibarıyla tatil edildiğinin duyurulmasının ardından yoğunluk yaşanan İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde, dezenfekte çalışması yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çevre Sağlığı ekipleri, özel kıyafetlerle geldikleri terminaldeki kritik noktaları dezenfekte etti. Görevliler, bank ve kül tablası dahil otogardaki ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon gerçekleştirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.