Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatil cennetinde bir haftada 11'inci orman yangını

Tatil cennetinde bir haftada 11'inci orman yangını

Bosrum'da çıkan orman yangınında, asırlık çam ağaçlarının bulunduğu 10 hektarlık alan küle döndü. Alevler havadan ve karadan müdahale ile 2.5 saatte güçlükle söndürülürken, kaçak olarak ağaç keserken ormanı yaktıklarından şüphelenilen 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 17:17

Bugün saat 13.00 sıralarında Torba Mahallesi, Papazderesi Mevkisi'ndeki çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandan alevler yükselmeye başladı. Bodrum'un çeşitli yerlerinde bir haftada çıkan bu 11'inci yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki söndürme helikopteri, iki uçak, 6 arazöz, 50 orman işçisi ve 8 itfaiye aracı sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere havadan ve karadan müdahale sırasında tedbir amacıyla Bodrum- Söke Karayolu'nda ulaşım kontrollü olarak verilebildi. 

'ALEVLERİN ARASINDA BİR KİŞİ KALDI' PANİĞİ

Söndürme çalışmaları sırasında bir vatandaşın alevler arasında kaldığı yönündeki ihbar, heyecana neden oldu. Ancak, daha sonra alevlerin arasında kaldığı ileri sürülen kişinin o bölgeden uzaklaştığı ortaya çıkınca herkes rahat bir nefes aldı. Alevlerin bir ara yakındaki bir akaryakıt istasyonuna 50 metre kadar yaklaşması paniğe neden oldu. Bu bölgede yoğunlaşan ekipler su sıkarak alevleri akaryakıt istasyonuna ulaşmadan söndürdü. 

Söndürme çalışmalarına katılanlardan iki görevli, alevler nedeniyle çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Yangının ormanda benzinli motorlu testere ile kaçak ağaç kesimı yapılırken çıktığının sanıldığı, şüpheli üç kişinin polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 2.5 saatte güçlükle söndürülürken 10 hektar alandaki çam ağaçları küle döndü. Soğutma çalışlarının halen sürdüğü bildirildi.

Vatandaşlar son bir haftadır Bodrum'da sık sık yaşanan orman yangınlarına tepki gösterdi. 48 yaşındaki Kemal Atıcı, çıkan yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu belirtip, "Bu yangına da üç kişinin neden olduğu ortaya çıktı" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.