Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşa dokunmak iyi geliyor

Taşa dokunmak iyi geliyor

24. MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı kapsamında gerçekleşen Sektörel Deneyimler etkinliğine katılan www.stone-ideas.com internet gazetesi yöneticisi Peter Becker, "Doğaltaşa dokunmak bize iyi geliyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2018 - 12:45

28 Mart Çarşamba günü başlayan 24. MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na dünyanın dört bir yanından katılım oldu. Fuar'da gerçekleşen etkinlikler de yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisiyle gerçekleşti. Sektörel Deneyimler etkinliği, doğal taş konusunda yayınlanan www.stone-ideas.com adlı internet sitesinin yöneticisi Alman Peter Becker'i konuk etti. Doğal taşın insani duygulara iyi geldiğini belirten Becker, doğal taşın fonksiyonel kullanımı hakkında konuştu.

Doğal taşlar üzerinde yürümenin, doğal taşları ellemenin insani duygulara bir hayli iyi geldiğini dikkat çeken Becker, "Taşa dokunmak bize iyi geliyor. Doğal taştan üretilen ürünler bize iyi geliyor. Arkadaşlarımdan birisi hayatta gördüğüm en kötü araba kullanan birisi. Mesela ışıklarda falan insanlarla kavga ediyor. Ama eline bir taş aldığında bütün kötü enerjisi gidiyor, sakinleşiyor. Enerji yönetimi ile problemimiz olduğunda taş size iyi hisler verebilir. Otellerde resepsiyonlar hep taştan yapılır. Gördüğünüz ve ellediğinizde bu size iyi hisler veriyor. Odanıza geldiğinizde orada da çok güzel bir taş olabilir. Bu farkında olmadan sizi rahatlatıyor. Taş sakinleşmek için kullanılabilir" dedi.

Becker, 1960'lı yıllardan bu yana doğal taşa şekil verildiğini, yıllar içinde de bunun yöntemlerinin değiştiğini söyledi. Günlük hayatta kullanılabilecek tasarımların hayata geçmesi gerektiğini belirten Becker "Artık taş sektörünün büyümesi, erişkin olması ve pazara dönüşmesi için çalışmak gerekiyor" diye konuştu.

Doğal taştan otomobil, piyano ve klarnet yaptılar

İzmir'de, 24'üncü MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda, doğal taş kullanılarak fuara özel hazırlanan mermer otomobil, Mumya filminden esinlenerek hazırlanan lahit, dünyada tek olan tescilli klarnet, piyano ile kontrbas ve çeşitli hayvan figürlerinden oluşturulan tasarımlar büyük ilgi gördü.

Dünyada alanında ilk üç arasında yer alan Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı 24'üncü MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılan firmalar, fuara özel olarak hazırladıkları doğal taş tasarımlarıyla da dikkatleri çekti. Türkiye'de tespit edilen 650 farklı renk ve dokudaki doğal taşın en güzel örneklerinin yer aldığı MARBLE'da, Süpren, Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Kaplan Postu, Denizli Traverten, Ege Bordo, Milas Leylak, Gemlik Diyabaz, Afyon Şekeri gibi mermer çeşitleri ile traverten ve oniks sergilendi. Bu yıl 'Doğaltaşı kaynağında deneyimleyin' sloganıyla gerçekleştirilen fuara katılan firmalar, dünyaca ünlü doğal taşları mimari kullanımın dışında birbirinden ilginç tasarımlarla da buluşturarak katılımcıların beğenisine sundu. Son model Ferrari marka otomobilin benzerini mermerden yapan firmanın tasarımı büyük dikkat çekti. Fuarda ziyaretçilerin ilgisini çeken bir başka doğal taş tasarımı da ünlü aktör Tom Cruise'nin oynadığı Mumya filminden ilham alınarak hazırlanan lahit oldu. Sinema karesinden esinlenerek 45 günde modellenen, günlük 20 saat çalışmayla iki haftada CNC makinesi ile hazırlanan lahit, fuarın ilk günü Hindistan'dan gelen bir ziyaretçi tarafından satın alındı.

DÜNYADA TEK

Dünyanın tek mermer klarneti de Fuar İzmir'de sergilendi. Sekiz aylık bir çalışma sonucunda tamamlanan, normal bir klarnet gibi ses çıkaran mermer klarnetin dış yüzeyinde altın kaplama bulunuyor. 2010 yılında tamamen el imalatıyla tamamlanan ve tescilli olan klarnetin yanında doğal taş kullanılarak hazırlanan davul, keman, darbuka ile tef de sergilendi. Ünlü heykeltıraşlar tarafından hazırlanan, traverten mermer kullanılarak yapılan piyano ile kontrbas da MARBLE'da yer aldı.

Fuarda, doğal taş yontularak oluşturulan, içinde bine yakın camın su efekti olarak kullanıldığı şelale de ışıklandırmasıyla beğeni topladı. Yine çeşitli doğal taşların kullanıldığı aslan, fil gibi hayvan figürleri ile denizkızı tasarımları stantlara renk kattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.