Dolar 32,5658
%0.28
Euro 34,7641
%0.09
Altın 2.492,830
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan kadınlara konuk oldu

Tartan kadınlara konuk oldu

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yapılan toplantısının konuk konuşmacısı İzmirli eski bakan ve gazeteci-yazar Dr. Hakan Tartan oldu.

  • Ege Postası
  • 20.04.2017 - 13:19

Merhum seramik sanatçısı Ümran Baradan'ın kurucusu olduğu Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin Başkanı eski bakanlardan Işılay Saygın, toplumun gelişmesinin kadına verdiği değerle orantılı olduğunu söyledi. Buluşmada, çeşitli değerlendirmelerde bulunan Hakan Tartan son kitabı 'Ölümün ilanı - Son Ses' ile ilgili açıklamalar da yaptı. Türkiye'nin zorlukları, kadının gücü ile daha kolay aşacağına inandığını vurgulayan Tartan, bu anlamda İzmirli kadınların her zaman öncü rol oynadığını söyledi.

Katıldığı toplantılarda Konak Belediye Başkanlığı döneminde hizmete soktuğu Türkiye'nin ilk Kadın Müzesi'nin de sık sık gündeme geldiğini ifade eden Tartan, kitabı ile ilgili şunları söyledi:

"Ölüm yaşamın bir gerçeği. Ancak bunu kaygılarla hatırlamak insanı yıpratıyor. Kalıcı eserler veren, ailesinde, toplumda iz bırakan insanlar hiçbir zaman ölmüyor. Bu kitabı okuyanların pişmanlıkları ve hayata duydukları sitemler az oluyor. Davet ediyorlar, gel bize ölümü ve sonrasını anlat diyorlar. Hayır, diyorum. Bu kitap, ölümü anlatmıyor; Yaşamı ve sevdiklerimize daha çok değer vermemiz gerektiğini anlatıyor." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.