Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tariş üzüme devlet müdahalesi istedi

Tariş üzüme devlet müdahalesi istedi

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2016 yılı ürününün hasat edilmeye başlandığı bugünlerde fiyatların aşırı şekilde düştüğünü belirterek, Devletin üzüm piyasasına müdahale etmesi gerektiğini söyledi. 

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 12:08

Türker, Bir önceki yıl 190 bin 225 ton belirlenmiş olan çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin, İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde yapılan çalışma sonucunda bu yıl 313 bin 134 ton olarak açıklandığını, geçen yıldan üretici, tüccar ve ihracatçıda devreden stokla birlikte üzüm piyasasında arz fazlalığının oluştuğunu belirtti.

Kuru incirin ihracat yolculuğu 29 Eylül’de başlıyor

Her yıl ortalama 120 bin ton sofralık üzüm ihraç edilen ancak uçak krizi nedeniyle tamamen durmuş olan Rusya'ya ihracatın, önümüzdeki aylarda açılması beklenmekle birlikte, bu konuda henüz bir gelişme olmadığından bölgede sofralık olarak yetiştirilen üzümlerin de kurutulmaya başlandığını ifade eden Türker, “Bütün bu olumsuz koşulların etkisiyle maalesef sofralık üzüm fiyatının 80 kuruşa, kuru üzümün fiyatının ise 3 TL'nin altına düştü. Bu fiyatlar üreticinin üzüm yetiştirme maliyetlerinin altında.Hükümetimiz tarafından eğer ki gerekli önlemler bir an önce alınmaz ise bu piyasa koşullarında üreticilerin ekonomik olarak mağduriyetleri artacakve ülkemizin de ihracatı gelir kaybına uğrayacak. Yıllardır dile getirdiğimiz gibi kuru üzüm piyasasında arz fazlalığından kaynaklanan fiyat düşüşünün önüne geçebilmek için devletimizin bir an önce piyasaya müdahale etmesi gerekir. Hükümetimiz tarafından görev verilmesi halinde 13 kooperatifle beraber bu görevi yerine getirmeye hazırız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.