Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TARİŞ'ten açıklama; Sendikalaşma ile ilgisi yok, kadroyu güncelledik!

TARİŞ'ten açıklama; Sendikalaşma ile ilgisi yok, kadroyu güncelledik!

Fabrikasındaki 7 işçinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldığı iddiaları üzerine TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikada 7 kişinin iş akdinin sonlandırılmasının sendikalaşmayla ilgisinin bulunmadığı ileri sürüldü. İşten çıkarmaların "kadro yapısının güncel ihtiyaçlara uygun hale getirilmesi" sonucu gerçekleştiği belirtildi. Olaylı gecenin ardından TARİŞ'ten açıklama...

  • Ege Postası
  • 07.11.2018 - 14:50

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nden yapılan açıklamada, Birliğin ve bağlı şirketlerin tabii olduğu yasal düzenlemeler gereği, geriye dönük faaliyetler gözden geçirilerek, kadro yapısının Birliğin güncel ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi çalışmalarının başlatıldığı, yaklaşık 6 aylık sürede yürütülen bu uygulamalar kapsamında birim birleştirmesi, kadro nakilleri ve ihtiyaç fazlası personelin tasfiyesi gibi işlemlerin yürütüldüğü belirtildi.

YETKİLİ OLMAYAN SENDİKA İŞGALE TEŞVİK ETTİ

Bu kapsamda 6 Kasım'da 7 personelin iş akdinin sonlandırıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen işlemlerin sendikalaşmayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Nitekim görevi sona eren personelin sendikalı, sendikanın ise yetkili olduğuna dair kurumumuza herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Buna karşılık yetkili olmayan sendika, çalışanlarımızı iş yerini işgale teşvik etmiş, kurumumuz önünde çalışanlarımızın içinde olmadığı eylem grupları oluşturmuştur. Konu adli makamlara intikal etmiştir."  

Dün, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında 7 personelin sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bunun üzerine, işçilerin izinsiz eyleminde 63 kişi gözaltına alınmıştı. (A.A)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.