Dolar 32,5616
%0.27
Euro 34,6831
%-0.14
Altın 2.504,470
%0.8
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TARİŞ işçileri 94 gündür direniyor

TARİŞ işçileri 94 gündür direniyor

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan TARİŞ fabrikasında işten çıkartılan 7 işçinin 94 gündür sürdürdükleri eyleme DİSK'e bağlı sendikalar destek verdi. İşten çıkartılan sendikaya üyesi 7 işçi, 94 gün önce fabrika önünde eylem başlattı. TARİŞ'te işten çıkartılanlara, sendika desteği

  • Ege Postası
  • 08.02.2019 - 17:56

39 yıl önce büyük işçi eylemine sahne olan TARİŞ önünde süren eyleme destek olmak için bugün de DİSK'e bağlı sendika üyeleri bir araya geldi. İşçiler sık sık sendikal haklarının engellenemeyeceği yönünde slogan atarken, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama yaptı. Çerkezoğlu, şunları söyledi:"TARİŞ gelecektir, mücadeledir. 100 yılı aşkın süresiyle TARİŞ birliğin ve dayanışmanın simgesidir. Yine 39 yıl sonra TARİŞ direnişinde omuz omuzayız. Bugün TARİŞ'te yaşananlar Türkiye'de çalışma hayatının özeti gibi. TARİŞ işçisi, en temel yasal haklarını kullanıp sendikaya üye oldu. TARİŞ yönetimi baskı uyguladı.

İşten çıkardı. Ülkeyi yönetenler bu sürece sessiz kaldı. 94 gündür bu haksızlığa karşı TARİŞ'in kapısı önünde direnen arkadaşlarımız, sadece kendi hakları emekleri için değil Türkiye işçi sınıfı için, alın teriyle geçinen hepimiz için direnmekte. Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik. Her 4 gençten birisi işsiz. Ne zaman işçiler örgütsüz olmuşsa o zaman o ülkede demokrasi de geriye gitmiştir. İşçilerin sendikalaşmasının önünde engel olmaya çalışan patronlar bilsinler ki işçilerin örgütsüz olduğu ülkelerde hiç kimsenin rahatı huzur yoktur ve demokrasiden söz edilemez. TARİŞ'teki arkadaşlarımızın yaptığı demokrasi mücadelesidir."Yaklaşık 200 kişilik grup, basın açıklamasının ardından fabrika önünden ayrıldı.
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.