Dolar 32,4471
%-0.12
Euro 34,7922
%-0.51
Altın 2.446,430
%0.42
Bist-100 9.941,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi fabrika satışa çıkarıldı

Tarihi fabrika satışa çıkarıldı

İzmir’in Konak ilçesinde, alıcısı olmadığı için ihalesi ertelenen tarihi elektrik fabrikası yeniden ihaleye çıktı, geçici teminat bedeli ise 1 milyon TL olarak belirlendi. Stajyer avukat tesadüfen fark etti...

  • Ege Postası
  • 14.01.2019 - 09:39

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin (ADÜAŞ) mülkiyetindeki tarihi elektrik fabrikası ve arazisi için Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2018 yılı içerisinde iki kez satış ihalesine çıktı. Ancak ihaleye katılım olmayınca, satış ertelendi.

DHA'nın haberine göre 10 bin 720 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapılara ilişkin satış ihalesine vatandaşlar ve meslek odaları da tepki göstermişti. Umurbey Mahallesi’nde bulunan taşınmaz, bir kez daha ihaleye çıkarıldı. Satış ihalesinin geçici teminat tutarı da daha önce olduğu gibi 1 milyon lira olarak açıklandı. İhale, 16 Nisan saat 14.00’te yapılacak.

Cumhuriyet'ten Yusuf Özkan'ın haberine göre; ilk özelleştirme kararı aleyhine İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruya mahkemenin görevsizlik kararı vermesi üzerine dosyayı Danıştay'a taşıdıklarını belirten avukat Senih Özay, "Stajyer avukatımızın tesadüfen görmesiyle parselin 16 Nisan 2019'da ihaleye çıkarılacağını gördük. 60 gün içinde yine Danıştay'da bir dava açacağız" dedi. 

NE OLMUŞTU'

ÖİB'in geçen yıl satış ilanına çıkması yankı yaratmış ve izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir endüstri tarihinde çok önemli yeri olan bu yapıyı restore ederek kent yaşamına kazandırmak istediklerini söylemişti. Bunun için iki kez başvurduklarını belirterek "Bu yapının satılmaya değil korunmaya, yaşatılmaya ve gelecek kuşaklara aktarılmaya ihtiyacı var. Biz de buna talibiz" demişti.

Elektrik Mühendisleri Odası da, yapı ve arazisinin amaç dışı kullanımının önlenmesi için tapunun yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini ve yenilendikten sonra müze ve eğitim amaçlı kullanılmasını istemişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.