Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Elektrik Fabrikası binası için yeniden ihale açılacak

Tarihi Elektrik Fabrikası binası için yeniden ihale açılacak

Özelleştirme İdaresi Alsancak’taki tarihi Elektrik Fabrikası’nı tekrar satış portföyüne aldı. Satış ile ilgili duyuruların önümüzdeki haftalarda yapılacağı açıklandı. CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in ilk Elektrik Fabrikası ve arsasının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. tarafından kazanıldığını belirterek, yeni ihale açılmasını tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2020 - 14:42

Özelleştirme İdaresi Alsancak’taki tarihi Elektrik Fabrikası’nı tekrar satış portföyüne aldı. Satış ile ilgili duyuruların önümüzdeki haftalarda yapılacağı açıklandı. Geçen yıl yapılan ihaleyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza Şirketi 35 milyon TL’lik teklifle kazanmıştı. Ancak Özelleştirme İdaresi, Grand Plaza’nın bir belediye iştiraki olduğu, dolayısıyla bir kamu kurumu olduğu gerekçesiyle satışı iptal etmişti.

Alsancak’ta 10 bin 720 bin metrekare yüz ölçümüne sahip tarihi Elektrik Fabrikası 16 Nisan 2019’da Özelleştirme İdaresi’nce satılığa çıkarılmıştı. İhaleye sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi katılmış ve 35 milyon TL’lik teklif vermişti. Ancak sonrasında Özelleştirme İdaresi Grand Plaza A.Ş’nin bir belediye iştiraki olduğu yani kamu şirketi olduğunu gerekçe göstererek satışı iptal etmişti. Özelleştirme İdaresi’nin Alsancak’taki tarihi binayı tekrar satılığa çıkardığı öğrenildi.

Egeli Gazete’nin haberine göre, Özelleştirme İdaresi yetkilileri yaptığı açıklamada, Alsancak’taki elektrik fabrikasının yeniden satış portföyüne alındığını açıkladı. Satış için gerekli duyuruların da önümüzdeki haftalarda yapılacağı belirtildi.

GÖKDELENLERİ ALSANCAK’IN GÖBEĞİNE DİKTİRMEYECEĞİZ

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 2019 yılının Nisan ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan İzmir Alsancak’taki İzmir’in ilk Elektrik Fabrikası ve arsasının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. tarafından kazanıldığını belirterek, “Ancak ÖİB’in Grand Plaza’nın bir belediye iştiraki olduğu gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde iptal edilmiştir. Bu iptalin altında yatan neden ne Grand Plaza’nın belediye iştiraki olması ne de ihaleye aykırı bir durumun yaşanmasıdır. Bunun nedeni AKP iktidarının tarihi ve kültürel miraslarımıza olan düşmanca tutumudur. Tarihimizi bize unutturmak isteyen, her bulduğu araziyi ranta açıp peşkeş çekmeye çalışan bu zihniyete karşı gözümüzü dört açıp tarihi ve kültürel miraslarımızı bu zihniyetten korumak boynumuzun borcudur” dedi.

Bugün yeni ihale ile ilgili yaptığı açıklamada Kılıç, “Basında yer alan ve tekrar ÖİB tarafından ihaleye çıkılacağı konuşulan Tarihi Elektrik Fabrikası İzmir kent tarihi açısından önemli bir yere sahiptir. Bu tarih kokan İzmir’in göz bebeği yeri AKP’nin rantına ve talanına kurban etmeyecek, koca koca gökdelenleri Alsancak’ın göbeğine diktirmeyeceğiz. Bu kötülüğü, bu rant hırsını önce İzmir’den sonra da tüm Türkiye’den def edeceğiz” diye konuştu.

SOYER ÇAĞRI YAPMIŞTI

Tarihi Elektrik Fabrikası'na dair İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de pandemi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çağrıda bulunmuştu. Ayrıca Tarihi Elektrik Fabrikası'na ilişkin 2019'un Nisan ayında yapılan hamle Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğundaki ilk icraat olarak öne çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.