Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi çarşı kan ağlıyor: İşte acziyetin fotoğrafı

Tarihi çarşı kan ağlıyor: İşte acziyetin fotoğrafı

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda üst süte yaşanan hırsızlık olayları sonrasında uygulamaya konan ilginç önlem dikkat çekti. Her biri tarihi eser niteliğinde tescilli çeşmelerin yer aldığı çarşıda haftada bir çalınan muslukları korumak amacı ile “Türk usulü” önlem alındı. Tarihi çarşı kan ağlıyor

  • Ege Postası
  • 06.08.2015 - 14:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerli turistlerin yanı sıra, kente gelen yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olan Kemeraltı’nda yüzlerce yıllık tarih sahipsizlikten eriyip gitmeye devam ediyor. Hemen hemen her hafta gelen hırsızlık haberleri sonrasında çileden çıkan çarşı esnafı bulunan ilginç yöntemle nefes aldı.
 
 
HIRSIZLARA DEĞİL, MUSLUKLARA ÖNLEM
İzmir’de yüzlerce yıllık tarihi ile meşhur kentin ekonomik kalbi konumundaki çarşıda yaşanan istenmeyen manzaralar kentin utanç manzarası olmaya devam ediyor. Gece saatlerinde hırsızların cirit attığı çarşıda yaşanan güvenlik zafiyetine bir türlü çare bulunmazken, her seferinde muslukları çalınan ve defalarca onarılmasına karşın bir türlü çare bulunmayan çeşmelere ilginç bir çözüm üretildi. Tarihi Başdurak Camisi yakınında bulunan tescilli çeşmelerin muslukları üst üste çalınınca bu sefer de musluklar için özel önlem alındı. Esnafın yanı sıra tarihi sokaklardan geçen vatandaşların ve turistlerin kullandığı musluklar demirlerle çeşmelere sabitlendi.
 
GÜNÜBİRLİK DEĞİL KALICI ÇÖZÜM İSTEDİLER
Uygulamaya konan bu yeni yöntemle birlikte hırsızlık vakalarının son bulduğunu aktaran çevredeki iş yeri sahipleri, yaşanan durumun trajikomik olduğunu belirterek hırsızlara değil, musluklar için önlem alındığını söyledi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na sahip çıkılması için yetkili makamlara seslenen esnaf ve vatandaşlar bölgenin günübirlik çözümlerle değil, kalıcı yöntemlerle ayakta tutulmasını istediklerini aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.