Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tansu Kaya Için Sokağa Döküldüler

Tansu Kaya Için Sokağa Döküldüler

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde AK Parti’nin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın yerine AK Parti’den Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz’ın aday gösterilmesi protesto edildi. İzmir’de...

  • Ege Postası
  • 22.01.2014 - 15:58
İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde AK Parti’nin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın yerine AK Parti’den Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz’ın aday gösterilmesi protesto edildi.
İzmir’de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım başkanlığında, milletevekilleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla Kaya termal Oteli’nde yapılan değerlendirme toplantısınra Aliağa’nın belediye başkan adayının sürpriz şekilde İbrahim Etem Yorulmaz olarak duyurulması Aliağa’da bir grup partiliyi sokağa döktü.
AK Partili Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın aday gösterilmemesini üzerine sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup Kaya’nın bürosunun yakınındaki Aliağa Çok Amaçlı Sosyal Kompleks önünde, saat 17.00’den itibaren toplanmaya başladı. Kaya’nın aday gösterilmesi için başlattıkları imza kampanyasını sürdüren yklaşık 3 bin kişilik bir grup, daha sonra “Dik Dur Eğilme Aliağa Seninle”, “İşte Başkan İşte Aliağa”, “Büyük Başkan Tansu Kaya” sloganları eşliğinde Aliağa AK Parti İlçe Teşkilatı binasına doğru yürüyüşe geçti. Parti binası önünde de bir süre slogan atmaya devam eden grup, Kaya’ya desteğini gösterdi
“ALİAĞALILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI"
Grup adına basın açıklaması yapan Tanju Öğe, “Bizler burada bağımsız ve özgür irademizle bir araya geldik. İsteğimiz ve amacımız Aliağa'mızın bugünden 2023 yılı vizyonuna hazırlanması. Bizlere göre bu başkan sayın Tansu Kaya'yla olur. Kaya, bugüne kadar yapılan bütün anketlerde birinci sırada çıkmıştır. Partili partisiz herkes tarafından takdir edilen çalışmalarından övgüyle söz ettiren Tansu Kaya’dır. İlçemizde belediye başkan adayı açıklanmasından sonra gerek parti tabanı gerekse taraflı tarafsız tüm Aliağalılar hayal kırıklığına uğramıştır” dedi.
“ALINAN KARAR DİĞER PARTİLERİ MUTLU ETTİ"
Açıklanan başkan adayının seçmenlerin beklentilerini karşılamadığını belirten Öğe, “Alınan kararı protesto ediyoruz. Bu kararın birkaç kişinin kişisel düşüncelerinin doğrultusunda verildiğini, bu yanlışın ilçemizdeki diğer partileri mutlu ettiğini tüm halkımız görmektedir. Tüm halkımız bilmektedir ki Ak Parti’nin bu seçimde Tansu Kaya ile başarılı olacağını bildiği halde aday adayı bile olmayan bir arkadaşımızın ani bir kararla son dakikada oldu bitti ile belediye başkan adayı gösterilmesini esefle kınıyoruz. Biz Aliağa'da yaşayan vatandaşlar olarak AK Parti'nin belirlemiş olduğu adayın kamuoyunun tepkilerini de dikkate alarak kazanamayacağını düşünüyoruz. Yapılan anketlerde ve kamuoyu araştırılmalarında da olduğu gibi partimizin Aliağa'da seçimleri sadece Tansu Kaya ile kazanacağına inanıyoruz. Bu tepkimiz il ve ilçe başkanlığımıza, genel merkezimize siz değerli basın mensupları aracılığı ile iletilmesini istiyoruz. Görünen köy kılavuz istemez. Lütfen kararınızı bir daha gözden geçiriniz” diye konuştu.
Şahap AVCI / ALİAĞA, () Fotoğraflı
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.