Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1442
%-0.11
Altın 2.241,090
%-0.11
Bist-100 8,73
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tankerde göçmen kaçakçılığına 4 tutuklama

Tankerde göçmen kaçakçılığına 4 tutuklama

İzmir'in Narlıdere ilçesi açıklarında, 276 kaçak göçmenin yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmeye çalışırken yakalanmasının ardından gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 10.07.2020 - 09:17

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, salı günü Narlıdere'nin Sahilevleri açıklarında göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleriyle tankere iki gün önce gece saatlerinde baskın yapıldı. Yapılan aramalarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 276 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör oldukları değerlendirilen 8 kişi de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 8 şüphelinin, emniyetteki ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği bildirildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖÇMENLER, GRUPLAR HALİNDE TOPLANMIŞ

8 organizatör ile yakalanan 276 kaçak göçmenin, dikkat çekmemek için barınağa 5'er ve 10'ar kişilik gruplar halinde getirildiği ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Narlıdere'nin Sahilevleri açıklarında göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleriyle tankere 7 Temmuz'da baskın yapıldı. Yapılan aramalarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 276 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör oldukları değerlendirilen 8 kişi de gözaltına alındı. Kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin, polisteki ifadelerinde, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyona dair yeni bilgiler de ortaya çıktı. Organizatörlerin, dikkat çekmemeleri için göçmenleri 5'er ve 10'ar kişilik gruplar halinde, farklı minibüslerle barınağa getirip, bıraktıkları belirtildi. Bunun yanı sıra gemideki çalışmaları da fark eden ekipler, teknik ve fiziki takibi sürdürdü. Geminin denize açılma ihtimalinin yükselmesiyle Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçaklığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak operasyon düzenlendi. Motor bölümünden su aldığı belirlenen tekneye düzenlenen operasyonla facianın önüne geçildi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.