Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taliban lideri öldürüldü

Taliban lideri öldürüldü

Afganistan Savunma Bakanlığı Taliban lideri Molla Fazlullah'ın ABD hava kuvvetleri saldırısı sırasında öldürüldüğünü bildirdi.

  • Ege Postası
  • 15.06.2018 - 14:55

ABD hava kuvvetlerinin, Kunar eyaletine gerçekleştirilen hava saldırısında Pakistan'daki Taliban örgütünün lideri Molla Fazlullah'ı öldürdüğü açıklandı.

ABD ordusu dün Afganistan'ın Pakistan sınırındaki Kunar eyaletinde hava saldırısı düzenlediğini ve üst düzey bir militanın hedef alındığını açıkladı. ABD'li bir yetkili de bu militanın Fazlullah olduğuna inandıklarını söyledi. Fazlullah Kasım 2013'te ölen liderleri Hekimullah Mesud'un yerine geçmişti.
Nitekim Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Radmaniş, Reuters ajansına verdiği demeçte "Pakistan Talibanı lideri Molla Fazlullah'ın Kunar elayetinin Marawera bölgesinde ortak hava operasyonuyla öldüğünü doğrulayabiliriz" açıklaması yaptı.

Reuters'ın aktardığına göre telefonla ulaşılan bir Pakistan Talibanı mensubu Maulvi Abdur Raşid de Fazlullah ve 4 militanın kaldığı eve İnsansız Hava Aracı (İHA) ile füze saldırısı düzenlendiğini söyledi.

ABD mart ayında Fazlullah ile ilgili bilgi getirene 5 milyon dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'la ilgili yeni savaş stratejisinde Pakistan'ın 'teröristler için güvenli liman' olduğunu söylemiş ve yardımı kesmekle tehdit etmişti. Pakistan da Trump'a yanıt vermiş ve "Terörle mücadelede ödediğimiz bedel, uydurma bir parasal değerle ölçülemez" demişti.

Afganistan Başkanı Eşref Gani Haziran'ın ilk haftası, Taliban ile hükümet arasında ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı. Gani, ateşkesin Ramazan sonuna kadar geçerli olduğunu duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.