Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahliye krizinde Danıştay freni; Mahkeme belediyeye verdi

Tahliye krizinde Danıştay freni; Mahkeme belediyeye verdi

Konak Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında krize yol açan Basmane Semt Merkezi krizine son noktayı yargı koydu. İtirazlar sonrasında yargıya taşınan krizde kamu yararını göz önünde bulunduran mahkeme binayı Konak Belediyesi'ne verdi. Binanın restorasyon ve onarımını yapan Konak Belediyesi, semt merkezi olarak faaliyet gösteren yapıyı satın alacak. Tahliye krizinde Danıştay freni

  • Ege Postası
  • 08.12.2015 - 10:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi'nin yaklaşık 10 yıl önce 400 bin lira vererek restore ettiği ve tepeden tırnağa yenilediği Basmane Semt Merkezi'nde yaşanan çıkmaz gelen yargı kararı ile son buldu. Belediyenin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait iki katlı tarihi binayı kamulaştırma talebine karşılık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün olumsuz yanıtı ve binanın tahliyesini istemesi neticesinde yargıya taşınan krize noktayı Danıştay koydu.

DANIŞTAY BELEDİYEYİ HAKLI BULDU
Bayanlara yönelik meslek edindirme kursları düzenlenen, sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan ve çeşitli sosyal hizmetler verilen Basmane Semt Merkezi'ndeki tahliye krizine Danıştay dur dedi. Binanın mülkiyetine sahip Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün 10 yıllık tahsis protokolü dolduğu gerekçesiyle tahliyesini istediği semt merkezi binasıyla ilgili belediyenin sunduğu itirazları haklı gören mahkeme, yerel yönetimin lehine karar verdi. Binada yürütülen faaliyetler ile kamu yararını göz önünde bulunduran Danıştay, belediyenin ihtiyacının daha gerçekçi olduğu yönünde karar aldı.
 


RESTORASYONUNA 400 MİLYON LİRA HARCANDI
Binanın belediyede kalması gerektiğine kanaat getiren mahkemenin verdiği nihai kararla birlikte, Konak Belediyesi'nin kamulaştırma yolu binayı satın almasının da önü açılmış oldu. Tahliye krizi ile kapatılmanın eşiğine gelen 1299 Sokak’taki semt eviyle ilgili mahkeme kararında, belediyenin 32 yıl boyunca atıl durumda kalan tarihi yapıyı 2007 yılında 390 bin TL harcama yaparak restore etmesi de etkili oldu. Diğer yandan, il müdürlüğünün söz konusu yapıyı hizmet binası olarak kullanmaya yönelik talebi ve acil ihtiyaç gerekçesi de Danıştay tarafından geri çevrildi.
 


BELEDİYE "KAPI DIŞARI" EDİLMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere, kira protokolü yenilenmeyip tahsis uzatılmayınca, Konak Belediyesi de özel proje alanı konumundaki yapıda yürütülen kursların ve eğitimlerin devam etmesi, vatandaşların da mağdur olmaması adına İl Müdürlüğü’nden binayı satın almak istemişti. İlçe belediyesinin bu talebi de sonuçsuz kalınca, konu yargıya taşınmıştı. İlçedeki birçok dar gelirli vatandaşa yönelik çeşitli meslek edindirme kursları ile ilçe sakinlerinin ekonomik ve sosyal hayatlarına faydalı olacak birçok eğitim faaliyetinin yürütüldüğü kültür sanat merkeziyle ilgili yaşanan çıkmaz da böylece son bulmuş oldu.
 
PEKDAŞ: HİZMET İÇİN BEDEL ÖDÜYORUZ
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada binayı satın alacakları için dolaylı bir zararı söz konusu olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Mahkeme bu yerin Konak Belediyesi'ne ait olması gerektiğine karar verdi. Biz şimdi yeri satın alıyoruz. Kira süremizin ve tahsisimizin uzatılmasına yönelik taleplerimizin engellenmesi üzerine gidilen bu davada biz bedel ödeyerek bu yeri satın almak zorunda kalacağız. Hizmetlerimizi verebilmek için bile bedel ödemek zorunda kalıyoruz. Belediyenin bu anlamda bir zararı söz konusu" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.