Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tablet satın alırken dikkat edilmesi gereken ipuçları

Tablet satın alırken dikkat edilmesi gereken ipuçları

İnternetin hayatımıza girmesi ve teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte masaüstü bilgisayarlar döneminden her yere kolaylıkla taşıyabildiğimiz laptopların ve tabletlerin dönemine geçiş yaptık.

  • Ege Postası
  • 19.08.2019 - 13:04

Bugün hemen hemen herkesin laptopu veya tableti var. Hem kişisel kullanıma yönelik hem de iş hayatında rahatlıkla kullanılabilecek pek çok tablet seçeneği bulunuyor.

Siz de tablet satın almak istiyorsanız veya kullandığınız tableti değiştirecekseniz, GittiGidiyor’daki binlerce seçeneğin arasından zevkinize en uygun tableti bulabilirsiniz. Türkiye’nin ilk online pazaryeri GittiGidiyor’da her bütçeye uygun çeşitli modelleri inceleyerek tabletinizi seçebilirsiniz. Bu süreçte size rehber olacağını düşündüğümüz bazı tüyoları derledik. 

1.İşletim sistemine dikkat edin

Tablet satın alırken en öncelikli olarak dikkat etmeniz noktalardan biri işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Tabletler Android, Windows ve iOS olmak üzere üç farklı işletim sisteminden biriyle donatılıyor. Burada ihtiyaçlarınızı belirlerken pek çok uygulamaya ücretsiz erişebileceğiniz bir işletim sistemini seçebileceğiniz gibi daha güvenli olması gibi özellikleriyle öne çıkan bir başka işletim sistemini de tercih edebilirsiniz. Bu seçimi tamamen sizin öncelikleriniz belirliyor.

2.Ekran boyutunu göz önüne alın

Ekran boyutunuzun ölçüsüne karar verirken, tabletinizi genel olarak hangi işlemler için kullanmayı tercih ettiğiniz belirleyici oluyor. Günümüzde cep telefonlarının ekranları da giderek büyüyor. Kullanıcılar artık cep telefonlarında ve tabletlerinde oyun oynamayı, film ve dizi izlemeyi, aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmayı tercih ediyor. Durum böyle olunca tabletlerde de ekran boyutu daha büyük olanların revaçta olduğu görülüyor. Siz de ihtiyaçlarınıza bağlı olarak en rahat kullanabileceğiniz ekran boyutunu tercih etmelisiniz.

3.RAM özelliğini ve işlemci gücünü iyi değerlendirin

Tabletinizi ofis işleriniz için de kullansanız, kişisel kullanım tercihlerinize göre de seçseniz fark etmiyor. Tablet satın alırken en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de RAM kapasitesi olmalı. Çünkü hem işlemci hızınız hem de RAM kapasitesi, tabletinizin ne kadar verimli, etkin ve hızlı kullanılabileceğini ortaya koyan önemli göstergeler olarak dikkat çekiyor. O nedenle işlemcinizin en az 4 çekirdekli olduğundan emin olun. 

4.Batarya kapasitesine dikkat edin

Tabletinizin kullanım esnasında sizi yarı yolda bırakmaması için batarya kapasitesi yüksek cihazları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Özellikle tabletini uzun süre elinden bırakmayanlardansanız, bataryasını incelemeden tablet almayın.

5.Konforlu tasarım önemli

Mobil bir cihaz olan ve pek çok yere taşımak isteyeceğiniz tabletinizin rahat bir kullanım için ince ve hafif olması avantaj sağlar.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.