Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Swinger rezaleti İzmir'de

Swinger rezaleti İzmir'de

Adana’dan sonra İzmir’de de insanları eş değiştirme yöntemiyle fuhuşa teşvik eden paylaşım sitesi ortaya çıktı. Avukat Dikencik, “Bir an önce kapatılmalı” dedi Dikencik'ten flaş uyarı

  • Ege Postası
  • 30.04.2016 - 13:23

Adana'da bir süre önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştıkları çiftlerle 'swinger' ilişkiye giren kişilere yapılan operasyonla ortaya çıkarılan skandalın bir benzeri de İzmir'de yaşanıyor. "Swinger Türkiye Seks" isimli bir kullanıcı twitter üzerinden eş değiştirme yöntemiyle fuhuşa aracılık yapıyor. Twitter'da 41 bin 500 takipçiye ulaşan hesap, para karşılığı fuhuş yaptırıyor. Kullanıcı herhangi bir polis takibine takılmamak için ilginç bir yöntem de uyguluyor. Twitter'daki diğer kullanıcıların paylaşımların altına yaptığı yorumları silen kullanıcının, "Lütfen mesaj yoluyla bize ulaşın" diyerek kendisiyle irtibat kuranları direkt mesaj üzerinden iletişime geçmeye davet ediyor.

TWITTER BİLGİ VERMİYOR 
Hesap yöneticisi bu yöntemle herhangi bir hukuki yaptırımdan kaçmaya çalışıyor. Öte yandan kimliği henüz belirsiz kullanıcının geçtiğimiz yıl aynı amaçla kurduğu internet sitesinin mahkeme kararıyla kapatıldığı öğrenildi.

Twitter'ın özel hayatın gizliliğini bahane ederek kullanıcı hesaplarının IP bilgilerini vermediğini söyleyen avukat Aykut Dikencik, "Yapılması gereken sayfanın Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından kapatılmasıdır. Bunun dışında emniyetin de hesap sahibinin kim olduğuna ulaşması gerekir. Ancak Twitter yönetimi özel hayatın gizliliği gerekçesiyle kullanıcı bilgilerini devletlerle paylaşmıyor" dedi. Dikencik, Twitter'ın bilgileri paylaşmamasının sorun olduğunu belirterek, "Twitter'ın kullanıcı bilgilerini vermediğini bilen kötü niyetli kişiler, yasal boşluktan faydalanıyor.
Twitter'ın bütün bu gizliliğine rağmen o hesap sahibinin kim olduğunun sorulması gerekir" dedi. (Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.