Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Susma-yan çocuk!

Susma-yan çocuk!

Eğitim projeleriyle öğrencilerin yanında olan Gaziemir Belediyesi, çocuk istismarının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak için ilkokul öğrencilerine Alpilo ve Diya Susmayan Çocuk isimli kitap dağıttı

  • Ege Postası
  • 06.12.2018 - 10:21

Eğitim alanında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eğitme verdiği desteği sürdürüyor. Okulların her türlü ihtiyacını karşılayan, her yıl okula merhaba diyen öğrencilere kırtasiye seti dağıtan Başkan Halil İbrahim Şenol yine önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Gaziemir Belediyesi, çocuk istismarının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak için ilkokul öğrencilerine Alpilo ve Diya Susma-yan Çocuk isimli hikaye kitabı hediye etti.

Hüseyin Aytuğ Çelik’in kaleme aldığı, Emine Durak ile Elif Iğnak resimlerini çizdiği ve istismar konusunda çocukları bilinçlendirme amacı taşıyan kitaptan 2 bin 500 tane dağıtıldı. Kitap kötü davranışların neler olduğunu seçemeyen çocuklara her ne türden olursa olsun yaşadığı ve kendisini rahatsız eden davranış ve tutumları ailesi ve öğretmenleri ile paylaşması gerektiğini sade bir dille anlatıyor. 

Eğitime önemli yatırımlar yaptığının altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Toplumun geleceği yeni nesillerin fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olması, haklarının farkında olarak yetişmesi onlara sağlanacak koşullarla bağlıdır. Son yıllarda Türkiye’de çocuk istismarının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak için yapılan çalışmalar yeterli olmamakla birlikte artmaktadır. Birey olarak her çocuk temel hak ve özgürlüklerinin farkında olmalıdır. Bizde çocuk hakları konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek için Alpilo ve Diya Susma-yan Çocuk isimli hikaye kitabını hediye ettik. Cumhuriyetimizin bekçisi, geleceğimizin sahibi olan öğrencilerimizin her zaman destekçisi olacağım” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.