Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye: Türkiye ile savaşmak istemiyoruz

Suriye: Türkiye ile savaşmak istemiyoruz

İç savaşın bitmek bilmediği ve başta terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin barındığı Suriye'den kritik bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, "Suriye ve Türkiye ordularının savaştığını görmek istemiyoruz" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri, pazar günü Esad'a ait noktaları vurmuş ve Milli Savunma Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmıştı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2019 - 10:51

Sınırımızda 8 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş ve insanlık dramı en çok da Türkiye’yi etkiliyor… Sık sık terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve IŞİD’in saldırılarına maruz kalan Türkiye bunlara misliyle karşılık veriyordu. Fakat sadece 48 saat önce yani pazar günü Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama yapmıştı. Bakanlık, “Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktamıza kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan saldırıda personel zayiatı olmayıp; üs bölgemizde yer alan, tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.  Durum yakından takip edilmektedir” açıklamasını yaparak ilk defa Esad rejimini vurduklarını duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından bugün İsrail Dışişleri Bakanı Muallim Çin’de açıklamalarda bulundu. Pekin’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muallim, “Dileriz ki ordumuz ile Türkiye ordusu savaşmaz. Bu bizim duruşumuz” dedi. (SÖZCÜ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.