Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli’den yeni dönem mesajları: Büyükşehiri zorlayabilirdik ama...

Sürekli’den yeni dönem mesajları: Büyükşehiri zorlayabilirdik ama...

TV 35 Ana Haber Bülteni’ne konuk olan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını partisi açısından değerlendirdi. Sürekli’den yeni dönem mesajları

  • Ege Postası
  • 19.04.2019 - 08:41

EGEPOSTASI-Ana haber bültenine konuk olan ve Alev Olgay’ın sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni dönemdeki plan ve hedeflerini anlattı. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli,  7 belediyeden 4 belediyeye düştükleri sonucu kapsamlı bir değerlendirmeye tutacaklarını belirtti.

İl Başkanı Sürekli, “İzmir’de de bugüne kadar en yüksek oyu  aldık. Her seçimden sonra biz mutlaka kendi içimizde muhasebemizi yaparız. Bir irdeleme, sorgulama yaparız. Bunları yine yapacağız. Yüzde 40’ları zorluyoruz, bir milyonu aştık. Başarılıyız. Hedeflerimizin gerisinde kaldık, o yüzden üzgünüz. Ancak İzmirlilerin gönüllerine yavaş yavaş girmeye başladık. Konjoktör icabı. İki kutuplu seçim oldu. 4’e düştü ama Beydağ’da 200 oyla kaybettik. Kemalpaşa 600 oyla kaybedilmiş. Buca’da Tire’de çok iyi sonuçlar aldık. Sayın Aydın Şengül de ifade etti, anketlere bakılırsa 14-15 ilçede alabilirdik. Büyükşehiri de zorlayabilirdik. Ancak konjoktör gereği, ittifakların da yansımasıyla sonuç bu şekilde gerçekleşti.  Saygı duyuyoruz ancak tabi ki sorgulayacağız. İddialı cümlelerle konuşmak  istemiyorum. Fotoğrafı çekeceğiz, ayrıntılı değerlendirmeler yapacağız. Ardından ne yapacağımıza bakacağız” değerlendirmesini yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

ÇOK HEYECANLIYIM, SORUMLUĞU AĞIR BİR GÖREV

Çok heyecanlı olduğum doğru. Çünkü çok onurlu, şerefli bir görev. İktidar partisinin İzmir temsilcisiyim, İzmir teşkilatının başındayım. Sorumluluğu ağır bir görev. Onun için çok heyecanlandım. Kurucu teşkilat başkanıyım. Yıllar sonra bu güzide teşkilatın başında olmak beni heyecanlandırdı, mutlu etti, motivasyonumu da arttırdı.

SAYIN ŞENGÜL NİÇİN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI, YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM

Sayın Aydın Şengül kendisi açıkladı. Kendisi net olarak niçin istifa ettiğini açıkladı. Yorum da yapmak istemiyorum.

BİR MİLYONU GEÇTİK ANCAK 7 YERİNE 4 BELEDİYEMİZ VAR

Rakamlara bakarsak başarılıyız. Rakamların neresine bakalım, evet bizim Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran’da aldığı oy oranı 33, şu anda aldığımız oy yüzde 39.7. 6 puanlık bir artış var. Yine yıllardır İzmir’de büyükşehir seçimlerinde bir milyon oyu geçemiyorduk. Ya da genel seçimde de geçmedik, bir milyonu geçtik. Rakamlarla konuşursak başarılıyız ama 7 belediyeden 4 belediyeye düşmek bizi üzdü. Geçtiğimiz dönem şartlara göre o belediyeleri de kazanmıştık. Sonuçta 7 belediyemiz vardı, şu anda 4 belediyemiz var. Hedeflerimize göre istediğimiz orana ulaşamadık. Büyükşehiri kazanabilirdik ve hakikaten büyükşehir adayımızın çok başarılı çalışmaları oldu. Yanındaydım alanda. Zeybekci İzmir’in dilinden konuştu gerçekten. Gönüllere girdi. Ancak işin birinci aşaması bu. İlk hedefimiz gönüllere girmek. Girdikten sonra orada kalıcı olmak, ondan sonra seçmen teveccüh gösterirse oyunu almak.

BÜYÜKŞEİHR ADAYIMIZ BAŞARILI BİR SÜRECİ TAMAMLADI

Büyükşehir belediye başkanımız başarılı  bir süreci tamamladı. Oyumuz da gayet güzel. Ancak hedefimizin altında. Teşkilatımız başarılıydı. Ama İzmirlilerin tercihleri bu yönde oldu. Tercihlerine saygı duyuyorum.

BAŞARILIYIZ ANCAK HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDE KALDIK , O YÜZDEN ÜZGÜNÜZ

17 yıldır iktidarız. Her seçim yüzde 52 aldığımız üç tane seçim oldu. İzmir’de de bugüne kadar en yüksek oyu  aldık. Her seçimden sonra biz mutlaka kendi içimizde muhasebemizi yaparız. Bir irdeleme, sorgulama yaparız. Bunları yine yapacağız. Yüzde 40’ları zorluyoruz, bir milyonu aştık. Başarılıyız. Hedeflerimizin gerisinde kaldık, o yüzden üzgünüz. Ancak İzmirlilerin gönüllerine yavaş yavaş girmeye başladık.

İKİ KUTUPLU BİR SEÇİM OLDU, SONUCA SAYGI DUYUYORUZ ANCAK SORGULAYACAĞIZ

Konjoktör icabı. İki kutuplu seçim oldu. 4’e düştü ama Beydağ’da 200 oyla kaybettik. Kemalpaşa 600 oyla kaybedilmiş. Buca’da Tire’de çok iyi sonuçlar aldık. Sayın Aydın Şengül de ifade etti, anketlere bakılırsa 14-15 ilçede alabilirdik. Büyükşehiri de zorlayabilirdik. Ancak konjoktör gereği, ittifakların da yansımasıyla sonuç bu şekilde gerçekleşti.  Saygı duyuyoruz ancak tabi ki sorgulayacağız.

EKSİK VARSA EKSİK BİZİM EKSİĞİMİZ

Sayın adayımız Nihat Zeybekci de ifade etti. Bir eksik varsa, eksik bizim eksiğimiz. Daha iyi anlatabilirdik. Anlatamıyoruz demek ki. Bunu sorgulayacağız. Biz hiçbir zaman diğer siyasi partilerin yaptığı gibi suçu seçmenin üzerine atmayız. Şapkamızı çıkarır sorgularız. Biz suçu tabi ki kendimizde arayacağız. İyi anlatamıyoruz, eksik anlatıyoruz. Belki daha fazla çalışmamız lazım. Hiç yılmadan, durmadan çalışmaya başlıyoruz. Ki liderimiz sayın Erdoğan 86’da başlayan süreçten sonra 94’te İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Beyoğlu’nda o dönemde yüzde 6 oy almıştı. Yüzde 6’lardan Türkiye genelinde yüzde 52 alan bir siyasi hareketin mensubuyuz. Hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçimlerde de büyük aşama kaydettik. Birçok metropolde de yüzde 40’ın üzerinde oy aldık. Bayraklı, Karabağlar, Gaziemir, Buca gibi. Ben olumsuzlukları söyledim ancak olumlu yönden bakılırsa söylenecek çok şey var.

BİRÇOK METROPOLDE DE YÜZDE 40’LARI AŞMIŞIZ, BÖYLE BAKARSAK BAŞARILIYIZ

Önümüzde 4,5 yıl seçim yok. Yüzde 40 oy almışız, bir milyon oyu aşmışız, metropollerde de yüzde 40’ları aşmışız. Büyükşehiri zorlamışız. Böyle bakarsak İzmir’de başarılıyız. Türkiye’de yine yüzde 52 oranında oy aldık.

GENİŞ DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ, İLK ÖNCE FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ

Bu kapsamda geniş değerlendirme yapacağız. İlk önce fotoğraf çekeceğiz. Genel merkez bir fotoğraf çekecek. Bu da yeni bir şey değil. Her seçimde aynı şeyi yapıyoruz. Matematiksel bir çalışma yapıyoruz. Arkasından sosyal ve siyasal çalışma yapıyoruz.

BİR AN ÖNCE ALANLARA ÇIKMAK İSTİYORUM

Sayın Cumhurbaşkanımızın gecenin o saatinde harcadığı eforu gördüm. Sorumluluğumun ne kadar ağır olduğunu bir kez daha algıladım. Bana Kerem Ali git, şimdiden 2024 seçimlerine hazırlan dedi. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakma anlamına gelir bu. Benim için en zor günler bu günler. Sahalara alışmış birisiyim. İki saat uyudum. O ağır sorumluluğu düşündüm. Telefonum kilitlendi. Yüzlerce telefon geliyor. Bir an önce alanlara çıkmak istiyorum.

ÖNCE FOTOĞRAFI ÇEKECEĞİZ, ARDINDAN NE YAPACAĞIMIZA BAKACAĞIZ

İddialı cümlelerle konuşmak  istemiyorum. Fotoğrafı çekeceğiz, ayrıntılı değerlendirmeler yapacağız. Ardından ne yapacağımıza bakacağız.

PARTİ İÇİ KONULARDA DIŞARIDA AÇIKLAMA YAPMAK BENİM DURUŞUMA UYGUN DEĞİL

Parti içi konularda dışarıda açıklama yapmak benim duruşuma uygun değil. Kendi görüşüdür. Yorumlamak istemiyorum. Kendi içimizde konuşuruz. Benim izleyeceğim yol şudur; gece yarısı sayın Cumhurbaşkanımız o yorgun halde bana görevi tebliğ ederken, ki benden sonra iki heyet daha vardı, bu kadar çalışan bir liderin teşkilatının mensuplarıyız. Elimden geleni yapacağım. İlkeler ve prensipler çerçevesinde hareket edeceğiz. Yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz. Bizler liderimiz olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyoruz. Onun talimatları herşeyin üzerindedir. Sistemimiz bu olacak. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Onun dışında bir yorum yapmak istemiyorum.

BİR AN ÖNCE İZMİRLİLERİN İÇİNE GİRMEK VE ONLARLA BİRARADA OLMAK İSTİYORUM

Her siyasi partide, her yerde bir takım şeyler olabilir. Tasvip edilmeyen şeyler olabilir. Kurucu başkanımız genel siyaset için bunu ifade etmiştir. Bir an önce bu işleri bitirip İzmirlilerin içine girmek ve onlarla bir arada olmak istiyorum.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.