Dolar 32,5490
%0.19
Euro 34,9254
%-0.13
Altın 2.443,860
%0.31
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den Başkan Soyer'e 'genel siyaset' çıkışı

Sürekli'den Başkan Soyer'e 'genel siyaset' çıkışı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, basın temsilcileriyle buluşmasında gündeme dair soruları yanıtladı. Başkan Sürekli, Soyer’in 7 aylık sürecini değerlendirirken, stat, yeni parti, Elektrik Fabrikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sürekli, Soyer'in Barış Pınarı Harekatı ve Kıbrıs açıklamaları ilgili ise "Bu davranışlar, eylemler ve söylemler gizli bir ajandası olduğu izlenimini uyandırıyor. Bir an önce bunu bırakmasını, İzmir'e bakmasını söylüyoruz" dedi. Sürekli'den basın buluşmasında önemli mesajlar

  • Ege Postası
  • 05.11.2019 - 21:55

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'deki basın kuruluşlarının temsilcileriyle Konak'taki otelde bir araya geldi.

Sürekli’ye toplantıda il başkan yardımcıları Ali Aslan, Dilaver Kişili ve Deniz Doğan ile Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da eşlik etti.

İl başkanlığı tarafından hazırlanan video gösteriminin ardından kısa bir değerlendirme yapan Başkan Sürekli daha sonra soruları yanıtladı.

SOYER'E GENEL SİYASET ELEŞTİRİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 7 aylık görev süresiyle ilgili soruya İl Başkanı Sürekli, "Daha öncede söyledim. 7 ay da kendi deyimiyle Tunç Bey’in ‘lay lay lom’. Seferihisar’daki dönemi için ‘lay lay lom’ diyordu, Büyükşehir’de de aynı. Geleceğe dair umut ışığı göremiyorum. Aziz Bey’den kalan aksaklıklar devam ediyor. Ulaşım sorunlarının çözümünde ilerleme yok. Koku sorunuyla ilgili bir şey yapılmıyor. Bu yaz hava cok sicak geçmedi, o nedenle koku pek fazla hissedilmedi. İzmir’de yağmur suyuyla kanalizasyon aynı, ayrışması lazım. İzmir’de aşırı yağmur olursa yine sorun yaşayacağız. Soyer genel siyaset açıklamalarıyla öne çıkıyor. Hizmet etmek anlayışında değil ulusal çapta politika yapıyor. Seferihisar’da sürekli yurt dışına çıkmıştı. Aynı senaryo devam ediyor. Yine sık sık yurt dışına çıkıyor. Öyle çok bize alan açıyor ki yetişemiyoruz. Yapıcı olmaya da çalışıyoruz. 7 ay oldu. Anlayışlı olmaya çalışıyoruz. O kadar çok İzmir’in hassasiyetleriyle ilgili aykırı davranıyor ki… Barış Pınarı Harekatı terörle mücadelede önemli bir harekat çıkıyor mecliste operasyona ‘savaş’ diyor. Bu savaş söyleminin gayesini biliyoruz. Bütün söylemleri eylemleri belli bir amaç dahilinde yapılıyor. Kıbrıs açıklaması yapıyor. Sonra yalanlıyor. Genel Başkan Yardımcımız da ilgili gazete de açıkladı. Yeni bir açıklamaydı. Yerel özerklik konusunda açıklamalar yapıyor. Tehlikeli açıklamaları oluyor. Bunlar doğru şeyler değil. Tunç Bey doğru şeyler yapmıyor bu eylem ve söylemler gizli bir ajandası olduğunu gösteriyor.Onu yakından takip ediyoruz. 7 ayda hiçbir şey yok ortada. Sadece genel siyaset aykırı söylemler ve İzmir’le çelişen sözler var. Bunu bırakmalı İzmir’e bakmalı. Eleştirilerimiz artacak daha da sertleşebiliriz. Biz sadece 7 ay değil 5 yıl boyunca İzmir yararına olacak projelerde Büyükşehir’in ilçe belediyelerinin yanındayız ama onlar ayrımcılık yapıyor" yanıtını verdi.

İZMİR'E KAZANDIRILMASI GEREK

Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleye katılarak satın aldığı Alsancak'taki Tarihi Elektrik Fabrikası'nın devrinin neden yapılmadığına ilişkin soruya, "Konuyu yakından takip ediyorum. Burasının İzmir'e kazandırılmasını destekliyorum, bunun İzmir'e kazandırılması gerekiyor. Ancak teknik olarak bürokrasiden kaynaklanan bazı aksaklıklar var. Bürokrasiyi en az seviyeye indirdik ama bürokrasi bitmiyor. O konuyu takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza bilgi notları da verildi. Bu konunun İzmir lehine çözülmesi için takip edeceğiz. Bürokrasinin verdiği olumsuz bir rapor var. Bu nasıl aşılır diye çalışma yapıyoruz" yanıtını verdi.

BİZE GELEN TALEP YOK

Eski Tütün Deposu’nun yarısının Büyükşehir’e devri konusu hakkındaki soruya ise Sürekli, "Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanındaki binayla ilgili mahkeme kararı var. Yarısı Büyükşehir’e ait. Vali Bey’le görüştüm. 'Bize gelen talep yok. Büyükşehir’le görüşelim ne yapılması gerekirse onu yapalım'dedi. Yarısı tahsisi hukuken  değil de ara formül olabilir. Biz AK Parti olarak aracı olmaya hazırız" şeklinde cevapladı.

'İZMİR'İN SU PROBLEMİ GÖRDES BARAJI İLE GİDERİLDİ'

Sürekli, yerel yönetimler ile merkezi hükümet arasında sık sık tartışma konusu olan Gördes Barajı'ndan İzmir'e su verildiğine yönelik tartışmalara da değinerek, "İzmir suyu tükenmek üzereydi. Gördes Barajı ile suyu AK Parti getirdi. İzmir'in tükenmekte olan suyuna AK Parti Gördes Barajı ile katkıda bulunarak, su problemini çözmüş oldu. Gördes Barajı yapıldıktan sonra İzmir'e su verilmeden önce bu su nerede kullanıldı biliyor musunu? İzmir'de arsenikli su tartışması vardı bir dönem. Gördes Barajı'ndan alınan su ile arsenikli su, normal su haline getirildi. İnceltildi, İzmir'e verildi. Sonra bazı teknik aksaklıklar oldu, su verilmedi ama şimdi onlar giderildi. Eylül ayından itibaren İzmir'e oradan su veriliyor" dedi.

'KORUNMASI GEREKEN ALANLARA ZARAR VERİLMEMELİ'

Sürekli, gazetecilerin İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın, 16 ilçede yer alan 33 jeotermal sahasını kiraya vermek için ihaleye çıkma kararına ilişkin sorularına ise şu yanıtı verdi: "İzmir jeotermal kaynakları bakımından zengin bir kent. Bunlardan da mümkün olduğu kadar faydalanılmalı ancak bazı hassasiyetler var. Özellikle kendi ilçem olan Selçuk'ta bana çok sayıda sıkıntı iletildi. Tarım alanları, korunması gereken alanlar korunmalı. Bunlar bizim olmazsa olmamız. Detaylı olarak çalışıyoruz. Kaynaklarımızdan faydalanalım ama başta tarım alanları olmak üzere İzmir'in korunması gereken alanlarına zarar vermeyelim. Ben orta şekilde gidilmesi taraftarıyım."

O STAT ORAYA YAPILACAK

Karşıyaka Stadı ile ilgili soruya Sürekli "Karşıyaka kongre üyesiyim. 2 dönem yöneticilik yaptım. O stat oraya yapılacak. Konuyu siyasallaştırmak ve geçmişin muhasebesini yapmak istemiyorum. Geçen dönem engelleme olmasaydı, bugün maçlar orada oynanıyordu. Teknik olarak sorunlar aşıldı. Bu dönemki belediye yönetimi bize yardımcı oluyor. Geçen dönem engellerle karşılaştık. İnşaat başlayamadı. Ödenek tahsisi ve ihale tarihinin alınmasını bekliyoruz. Stat konusunu yakınen takip ediyoruz. Hem il başkanı hem de kongre üyesi olarak.Bu sefer el birliğiyle stadı ayağa kaldıracağız. Göztepe engellerle karşılaşmadı. Stadında oynayacak." diye cevapladı.

İZBAN İÇİN İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

İZBAN'ın yer altina alınmasıyla ilgili gelen soruya Sürekli, "Soyer genel siyaseti bırakarak yerele dönerse bu gibi projelerin devamını getiririz. Bu konu Büyükşehir’in yetkisinde. Sinyalizasyonla ilgili sorunlara yönelik çalışmalar sürüyor. İZBAN için işbirliği sürecek. Genel siyaseti bıraksınlar proje getirsinler İZBAN gibi birçok projeyi birlikte yapalım." duye yanıtladı.

YETERİNCE KENDİMİZİ ANLATAMADIK

AK Parti'nin İzmir’de neden başarılı olmadığını sorusuna yanıt veren Sürekli, Kabahati kendimizde buluyoruz. Yeterince kendimizi anlatamadık. Algı operasyonlarına geçit verdik. Bu operasyonları ters çevirmeliydik. Seçmende kusur bulmuyoruz. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

TEŞKİLATÇILIK KONUSUNDA BAŞARILIYIM

Görevdeki geçen 7 ayıyla ilgili soruya Sürekli, "En iddialı olduğum konu tevazu. Kişiliğimin parçası tevazu. Bazen fazla tevazu başarıyı engelliyor. Teşkilatçılık konusunda iddialıyım, başarılıyım. Çünkü kurucu il teşkilat başkanıyım. O zaman 28 ilçeydi. İsmail Katmerciyle birlikte kurduk teşkilatları. Mahalle başkanlığı, il başkan yardımcılığı, belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği, grup sözcülüğü, vekillik yaptım. Ben de Bakanımzı Nihat Zeybekci teşkşilat toplantılarında ‘yaptım da geldim’ diyorum. Teşkilatın ne düşündüğünü ne yapmak istediklerini iyi biliyorum. 6,5 ay geçti. İzmir Teşkilat hiç durmadı, ara vermedik. Genelde seçimlerden sonra mola verilir. Biz mola vermedik. Tatil yapmadık. Birebir iletişimin vefanın karşılığı var. Siyaseten hayata geçmesi gerek. Geri dönüşler mükemmel. Bu dönem İzmir teşkilatı AK Parti içinde Türkiye’nin lokomotifi olacak. Ankara ve İstanbul’da bu dönem muhalafette kaldık. İzmir’de yıllardır muhalefetteyiz. Muhalefet yapmayı öğrendik. Bağışıklık kazandık. Mücadelede direnç kazandık. Bu dönem motivasyonu yüksek götüreceğiz" şeklinde cevapladı.

2024 MESAJI

Göreve geldiği günden beri teşkilata yaptığı ziyaretlerle ilgili Sürekli, "İzmir’de sağlam teşkilat yapısı var. Sonuç almamış olabilirler ama mücadele etmişler. Bunların başına tecrübeli bir siyasetçi gelmiş. Güzel bir Büyükşehir grubumuz var. Uyum içinde çalışıp lokomotif olacağız. Oluyoruz da. Rekabet her alanda faydalı. İl ve ilçeler arası rekabet olmalı. Türkiye’deki teşkilatlar arasında tatlı rekabet olsun istiyoruz. İzmir süreci önde götürüyor şuanda. İzmir’de 30 ilçede eş zamanlı üye ziyareti yapıyoruz. Bugüne kadar 10 bin ziyareti geçtik. Şuan da İstanbul Teşkilatı da aynı çalışmayı yapıyor. İzmir rol model oldu. Talimat verdim her konuda rol model oluyoruz. 2024 yılındaki yerel seçimlerde de İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız ama ilk haber Büyükşehir’i kazanma haberi İzmir’den gelecek. Bugünden çalışıyoruz" cevabını verdi.

YENİ PARTİLERLE HİÇ İLGİLENMİYORUM

Yeni partilerle ilgili gelen soruya Sürekli, "Yeni partilerle hiç ilgilenmiyorum. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Partiler kurulur şanslarını denerler, yol alırlar kapanırlar.  Tabela partisi kalan çok parti var.  Bizim partimizden daha öncede ayrılanlar oldu şanslarını denedi halkta karşılık görmediler. Partimizin İzmir’de kolonları sağlam. Biz 15 Temmuz’da milletin AK Parti’ye nasıl sahip çıktığını gördük. Tabiki AK Parti’de kendine yer bulamayanlardan gidenler olabilir. Gitme durumu olursa İzmir’de en az oranda kalacaktır.  Bana yansıyan hiçbir sıkıntı yok. Endişem de yok. Büyük teşkilat bunlarla ilgilenmez" yanıtını verdi.

KONGREDE ADAY OLACAK MI'

Başkan Sürekli ilçe kongreleri sonrası İzmir’de gerçekleşecek il kongresine aday olup olmayacağına yanıt verdi. Sürekli, "6,5 ay önce göreve geldim. Göreve devam ediyoruz. Partiye uzun yıllar hizmet etmek için geldim. İzmir’e daha çok uzun yıllar hizmet edeceğim” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.