Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sunay Akın Fuar'ı büyüledi: Keşke bütün Türkiye İzmir gibi olsa

Sunay Akın Fuar'ı büyüledi: Keşke bütün Türkiye İzmir gibi olsa

Bu yıl 88’incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kültür ve sanata verdiği önem kapsamında gerçekleşen Yüz Yüze Sohbetler, ünlü araştırmacı yazar – şair Sunay Akın’ı ağırladı. Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi yanında kurulan sahneyle birlikte sevenleriyle buluşan Akın, “Benim hayallerimden biri de İzmir’e ‘Cumhuriyet Müzesi’ kurmak. Cumhuriyetin bütün değerleri, ruhu, her şeyi İzmir’dedir. Keşke bütün Türkiye İzmir gibi olsa” dedi. 'Keşke bütün Türkiye İzmir gibi olsa'

  • Ege Postası
  • 08.09.2019 - 13:46
Dünyaya kapılarını büyük bir törenle açan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı, binlerin akınıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İEF, 15 Eylül Pazar gününe kadar dolu dolu bir programla konuklarıyla buluşacak. Bünyesinde gerçekleşecek konserler, sokak gösterileri, tiyatrolar, kültürel etkinlikleriyle keyifli anlar yaşatacak Fuar, uzun yıldır sanata verdiği önemi bu sene artırarak devam ettiriyor. Kültürpark’ın Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a oluşturulan Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler, okur yazarları buluşturdu. Ünlü araştırmacı yazar – şair Sunay Akın, Yüz Yüze Sohbetler’e konuk oldu. Cumhuriyet döneminin tarihe damga vuran olaylarını anlatan ve seyircilerden büyük destek gören Akın, söyleşi sonunda ayakta alkışlandı.


 
İzmirlilere dağıtacağım
Sivas Kongresi’ni anlatan Sunay Akın, “İzmir Faciaları” kitabından bahsetti. Akın, “İşgal altında İzmir’de yapılan faciaları anlatıyordu. Güzel İzmir, senin adını taşıyan bir kitap 100 yıl önce Sivas’ta insanların elinde okunuyordu. Ben o kitabın uzun süredir peşindeyim. O kitaptan bir tane buldum. Önümüzdeki hafta alacağım. Çanakkale, Çanakkale Savaşı’dır, İstanbul zaten İstanbul, Samsun Bandırma ile, Ankara Anıtkabir’le. Peki İzmi? Benim hayallerimden biri de İzmir’e ‘Cumhuriyet Müzesi’ kurmak. Cumhuriyetin bütün değerleri, ruhu, her şeyi İzmir’dedir. Keşke bütün Türkiye İzmir gibi olsa. İzmir bunu hak ediyor. O kitabın (İzmir Faciaları) hem orjinali burada olacak müzede,  ilk fırsatta bütün İzmirlilere dağıtmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hastalığımız Alzheimer
Son yıllarda tüm değerlerin unutulmaya başladığını ifade eden Akın, “Ülkemizin içinde bulunduğu hastalığın adı Alzheimer. Nereden geldiğini bilmeyen, nereye gideceğinden zaten kimsenin haberi yok. Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, orada kimse bir şey düşünmüyor demektir. Farklı farklı düşüneceğiz, her farklı düşünce bizi daha zengin ve güzel kılar. Her farklı düşünce bir enstrüman gibidir. Demokrasi, farklı farklı enstrümanlarla kurulan en güzel orkestradır. Ama seçip orkestraya gönderdikleriniz nota bilecek. İzmirli zekidir, başka bir şey söylemeye gerek yok” dedi. Akın, Prof. Dr. Haluk Oral’ın hazırladığı “İstiklal Sergisi”ni İzmir’e getirmek istediğini de ifade etti.     



Neden şaşırıyorsunuz'
İstanbul Beyazıt Kütüphanesi’nin 1950’lili yıllarda okurlara yetmediğini ve yanında bulunan arsayla genişletilmesi talebinin reddedildiğini anlatan Akın, “Kütüphane yetmiyordu. İstanbul Belediyesi’nden bu arsa istendi. Vermediler… Gerekçesi ‘biz oraya cenaze arabalarını park ediyoruz’ oldu. 60 yıl önce cenaze arabaları park ediyor diye kütüphanenin büyümesine izin verilmiyorsa, haberlerde gördüğümüz kadın cinayetlerine, şehit görüntülerine neden şaşırıyorsunuz'” diye konuştu.   

Özel isimler Yüz Yüze Sohbetler’de
Birçok önemli kalem, sevenleriyle Yüz Yüze Sohbetler’de buluşacak. 8 Eylül’de Kaybedenler Kulübü: Erol Egemen – Kaan Çaydamlı, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 10 Eylül’de İzmir’im Serisi yazarları, 11 Eylül’de Varol Yaşaroğlu, Mahir Ünsal Eriş, 12 Eylül’de İhsan Eliaçık, Osman Balcıgil, Hüseyin Cengiz, 13 Eylül’de Ercan Kesal, 14 Eylül’de Murat Menteş – Hakan Karataş, 15 Eylül’de Canan Tan, Nilgün Bodur, Merdan Yanardağ sahnede olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.