Dolar 32,6138
%0.43
Euro 34,7293
%-0.01
Altın 2.511,810
%1.1
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şule Çet davasında önemli gelişme!

Şule Çet davasında önemli gelişme!

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in Ankara'da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada Adli Tıp'ın 3. raporu hazır. Raporda, ''Pozitif numuneler kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmiyor. DNA örnekleri sanıklardan biriyle uyumlu ancak miktarı düşük" tespiti yer aldı.

  • Ege Postası
  • 06.11.2019 - 17:06

Şule Çet davasında önemli bir gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu'nun olaya ilişkin 3. raporu dava dosyasına girdi. Raporda iki önemli tespit var.

İlk olarak alınan numunelerden yapılan "PSA" testinin pozitif çıkmasının kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmediği vurgulandı.

Söz konusu numunede bulunan "PSA"nın sadece seminal sıvıda bulunmadığı, kan, idrar gibi diğer vücut sıvılarında da bulunabileceği belirtildi.

İkinci tespit ise, Şule Çet’in sağ el tırnaklarından alınan DNA örneklerine ilişkin. Raporda o örneklerin, sanıklardan Berk Akand’ın DNA’sı ile uyumlu olduğu tespitine yer verildi.

Ancak miktarın çok düşük olması nedeniyle bulaşmanın bir boğuşma ya da mücadele ile meydana gelip gelmediği ayrımının yapılamayacağı belirtildi.

Tırnaktan elde edilen örneklerin, el sıkışma veya Berk Akand’ın dokunduğu telefon veya bilgisayar tuşlarından da bulaşabileceği tespiti yapıldı.

Ayrıca sanık Akand’ın bir şekerleme paketini açamadığı için ağzıyla bu paketi açmaya çalıştığı, daha sonra pakete Şule Çet’in de dokunduğu belirtildi.

Sanık ifadesinde de yer alan bu durumun DNA bulaşmasının sebebi olabileceği üstünde duruldu.

Şule Çet Ankara'da bir iş merkezinin 20. katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetmişti. İki sanık ''cinayet'' ve ''cinsel saldırı'' ile yargılanıyor. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.