Dolar 32,5670
%0.17
Euro 34,7793
%0.33
Altın 2.413,600
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suçunu itiraf etti duruşmada tutuklandı

Suçunu itiraf etti duruşmada tutuklandı

İzmir'de uyuşturucu madde ticareti yapma suçlamasıyla yargılanan ve duruşmada suçunu itiraf eden sanığın, tutuklu yargılanması kararlaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 16.04.2019 - 12:05

İzmir'de uyuşturucu madde ticareti yapma suçlamasıyla yargılanan sanık, duruşma sırasında suçunu itiraf edince hakkında tutuklama kararı verildi. 

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şehmuz Arın, tutuksuz sanıklar Sergen Esmergüzeli ve O.A. ile avukatları katıldı. 

Uyuşturucu kullandığını dile getiren Esmergüzeli, polislerin operasyon düzenlediği evi O.A'dan kiraladığını, Arın'ın ise bir suçunun olmadığını savundu.

Polislerin baskın sırasında kiralık evle ilgili soru sormadıkları için bir şey söylemediğini anlatan Esmergüzeli, mahkeme başkanının, "Olayla ilgili bildiği her şeyi anlatması gerektiği" şeklindeki uyarısının ardından daha detaylı savunma yaptı. 

Aleyhine ifade veren H.A. isimli tanığın beyanını reddettiğini dile getiren Esmergüzeli, "Uyuşturucunun yakalandığı evi Arın değil ben kiraladım. 'Evleneceğim' diye Arın'dan suçu üstlenmesini istedim. Polis bizi aldığı zaman, Şehmuz Arın'a 'Suçu üstlenir misin'' diye sordum. Arın, uyuşturucunun etkisindeydi, o yüzden suçu üstlenmeyi kabul etti. Arın, 'Tamam, suçu ben kabul ederim.' dedi. Ondan sonra da vicdan azabı çektim. Uyuşturucunun Şehmuz Arın'la hiçbir alakası yoktur." diye konuştu.

Esmergüzeli'nin avukatı Tuğrul Gündüz, müvekkilinin atılı suçu işlediğini samimi bir şekilde ifade ettiğini belirterek, tutuklama kararının bu aşamada ağır olacağını söyledi.

Sanık Esmergüzeli ile suçu üstlenme konusunda konuşma yaptığını hatırlamadığını söyleyen sanık Arın ise "Uyuşturucu madde kullandığım için söylenenleri hatırlamayacak kadar kendimde değildim. 3 aydır mağdurum, tahliyemi istiyorum." dedi. 

Mahkeme heyeti, Arın'ın tutukluluk halinin devamına, Esmergüzeli'nin ise tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.