Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suat Nezir’den Buca krizi açıklamaları: Siyasi komplo ve kapkaça uğradım

Suat Nezir’den Buca krizi açıklamaları: Siyasi komplo ve kapkaça uğradım

CHP Buca Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasına karşın değiştirilen ve yerine Erhan Kılıç’ın gösterildiği CHP Buca’da sular durulmuyor. TV 35 ekranlarında Mithat Umutoğulları’nın konuğu olan Suat Nezir, yaşananları, tepkisini ve tavrının ne olacağını anlattı. Suat Nezir’den Buca krizi açıklamaları

  • Ege Postası
  • 22.02.2019 - 15:46

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Sekizinci Gün programında TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, aday olarak açıklandıktan sonra yerine başka bir ismin atanmasını değerlendirerek, siyasi komplo ve kapkaç ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Aday olarak açıklandıktan sonra meclis üye listesindeki bazı isimlere karşı çıktığı için hakkında ‘tereddütler’ oluştuğu gerekçesiyle isminin geri çekildiğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e seslenen Suat Nezir, sadece arkadaş kulübüne dayalı bir listeye karşı çıktığını belirterek, “Tereddütlerin ne olduğunu açıklamak zorunda. Ne yaptım be? Üstü kapalı cümleler kullanmasın” çağrısını yaptı.

ADALET YERİNİ BULACAK, GENEL BAŞKANIMIZ YAPILMASI GEREKENİ YAPACAKTIR

Ankara’ya giderek partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmek istediğini ancak görüştürülmediğini kaydeden Suat Nezir, “Genel başkana ulaştırılamadım, engellendim. Adalet yürüyüşü yapan bir kişinin, haksızlığa uğramış bir kişinin görüşme talebine hayır diyebileceğini düşünmüyorum. Çok nezaket sahibi bir insan. Bu konularda hassas olduğunu düşünüyorum. İnanmıyorum. Görüştürülmediğimi düşünüyorum. Adalet yerini bulacak. Kamuoyu vicdanı dikkate alınacak. Genel başkanımız yapılması gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

SON DAKİKADA SİYASİ KAPKAÇA MARUZ KALDIK

Adaylık sürecinden sonra İzmir’e geldik. Kasaplar Meydanı’nda açıklama yaptık. İnsan toplayamazsak sıkıntı yaşarız demişti arkadaşlarımız. Orası doldu. Yaklaşık 7 bin kişi bize sahip çıktı, bağrına bastı. Bin kişiye yakın toplantı yaptık. İki toplantımız oldu. Hızlı bir giriş yaptık. Kamuoyu uzun yıllardan bu yana ilk kez apolitik olanların da politize olduğunu gördük. 150 noktada pankartları astık, araçlarımızı giydirdik. Seçim kuruluna ismimizi beklerken son dakikada siyasi kapkaça maruz kaldık. Bunlar bizi üzdü ama yıldırmadı. CHP’liyiz biz. Mücadele azmimizi sonuna kadar yapacağız.

PARTİMİZİN KURUMSAL KİMLİĞİNE ZARAR VERMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Partimizin kurumsal kimliğine zarar vermemeye çalışıyoruz. Kişisel çıkarımız yok. Yaşadığımız kentin çıkarlarını ön planda tutmaya çalıştık. Sıkıntılı bir dönem yaşadık. Dün basın açıklaması yaptım. Adaylık noktasından sonra meclis üyeliği tablosunu yapıyorduk.

TUNÇ SOYER’İN HİÇBİR TALEBİ OLMADI, BEN SADECE ÖRGÜT KENDİSİNİ TABLODA GÖRSÜN İSTEDİM

Büyükşehir adayımız Tunç Soyer ile meclis üyeliği noktasında şahsıma dayatması veya talebi olmadı. Kendimi hiçbir şeye kapatmadım. Tam tersi herşeye açık oldum. İl başkanı ve ilçe başkanıyla konuşurken Buca’nın demografik yapısını kucaklayan bir tablo olsun, örgüt kendisini o tabloda görsün istedim. Örgüt olsun dedik. Örgütten olmayan insan da olabilir. Siyasi stratejidir bu. Oyunu yükseltebileceğin insanların da o tabloda temsiliyeti olması doğal. Tüm kesimlerin hepsinden oy alabilecek bir meclis tablosu istedik.

ARKADAŞ KULÜBÜNE DAYALI MECLİS LİSTESİNE KARŞI ÇIKTIM

Arkadaş kulübüne dayalı meclis listesi geldiğinde karşı çıktım. Agresiflik buysa agresifim. İki kişi arkadaş diye ben o kişiyi meclis tablosuna yazmam. Ben kendi arkadaşım vardı ama karşılığı vardı, talep geldi. Bir isim yazmıştım. Ufak tefek sıkıntı olunca tek kelimeyle çocukluk arkadaşımı çıkardım. Duygularla değil mantığımla hareket ederim.

İL BAŞKANI TEREDDÜTÜN NE OLDUĞUNU AÇIKLAMAK ZORUNDA

Anlatsın. Yetkili kurulu geçelim. PM en büyük yetkili kuruldur. Yetkili kurullar tabiki çok önemli. Tereddütlerin ne olduğunu açıklamak zorunda. Ne yaptım be? Üstü kapalı cümleler kullanmasın. İl başkanının yakın arkadaşı olma sıfatıyla bir belediye başkanı için bu olmazsa istifa ederim dedi mi demedi m? İl başkanının böyle bir talebi olmadı m? Kendi arkadaşı olduğu için belediye başkanı yapmak istedi. Ben bunlara karşı çıkıyorum. Ben toplumsal siyaset yapmak istiyorum. Benimle ilgili bir kişinin tereddütü varsa çıkıp açıklayacaklar. Öyle kolay değil. Ben bunu kabul etmiyorum.

BEN ANKETLERDEN ÇIKTIM, BUCA’DA KARŞILIĞIM OLDUĞU İÇİN ADAY GÖSTERİLDİM

Ben anketlerden de çıktım. Herhangi bir grupla siyaset yapmıyorum. Benim adaylığım da kamuoyunda karşılık çıktığı için, kanaat önderlerinden karşılığım çıktığı için aday yaptılar. Zor bir işi başardım. Kimse aday çıkacağımı düşünmemişti. Ekipsel mantıkla bakıldığında genel başkan ile siyaset yapma arzusundayım. Karşılığımız olduğu için aday gösterildim.

MECLİS TABLOSUNA DAYANDIRMALARI KESİNLİKLE BAHANE

Süreç şu anda devam ediyor. Haklılığımız ortada. Bunun hukuksal karşılığı var. Yarın ne yapacağımızla ilgili de arkadaşlarımla oturup karar vereceğiz. Bu meclis tablosuna tekrar gelirsek; meclis listesini yaptığımızda iki belediye başkan aday adayı arkadaşımızın listeye yazılmasını istedim. Rakibim olmasına karşın. Kimse yarın karşıma çıksın demedim. Bu arkadaşlar donanımlıdır. Buca’nın hakkını savunması, büyükşehire gitmesi gerekir dedim. Bizim meclis tablosuyla ilgili çekincemiz, gelecekle ilgili korkumuz yok. Meclis tablosuna dayandırmaları kesinlikle bahane.

AKŞAM SAATLERİNDE BANA BAMBAŞKA BİR LİSTE GÖNDERDİLER, İTİRAZ ETTİM VE…

İlçe başkanıyla liste hazırladık, mutabık kaldık. İl başkanı bu listeyi genel merkeze götürüp onaylayacaktı. Telefonla görüştüm, benim gelmeme gerek var mı dedim. Liste güzel, gelmene gerek yok, listeyi götürelim, orada sıkıntı olursa seni bilgilendiririm konuşuruz dedi. Bir bakıyorum ki ilçe başkanı ile birlikte gitmiş. Gün içerisinde telefonlaşıyoruz. Akşam saatlerinde bana bambaşka bir liste gönderdiler. İtiraz ettim. Ben bu listeyle seçim kazanamam dedim. Türkiye ortalamasına yansıyacak oy oranı istiyorum. İstediğimiz oy oranına ulaşamayız bu listeyle dedim.

BU AGRESİFLİK DEĞİL DURUŞTUR

Bir dahaki döneme aday adayı olmak isteyenler il ve ilçe başkanı ile sıkı arkadaşlık kuracaklar. Böyle bir şey olamaz. Kabul edilebilecek bir şey değil. CHP liyakat esasını oturtmadığı sürece biz istediğimiz sonuçları alamayız. Beni ilgilendirmez kim kimin avukatı olduğu arkadaşı olduğu. Ama bunu toplama mal etme noktasına gelinirse ben buna dur derim. On yıldır hep böyle şeylere dur dedim. Bu agresiflik değil duruştur.

GENEL BAŞKANLA GÖRÜŞTÜRÜLMÜYORUM

Genel başkana ulaştırılamadım, engellendim. Adalet yürüyüşü yapan bir kişinin, haksızlığa uğramış bir kişinin görüşme talebine hayır diyebileceğini düşünmüyorum. Çok nezaket sahibi bir insan. Bu konularda hassas olduğunu düşünüyorum. İnanmıyorum. Görüştürülmediğimi düşünüyorum.

İNANIYORUM Kİ GENEL BAŞKAN FIRSAT BULDUĞNUDA ARAYACAKTIR  YA DA ÇAĞIRACAKTIR

Arayacaktır belki. Süreç tamamlanmadı. Programının ne olduğunu bilmiyorum. Ben empati yapmaya çalışıyorum. Sadece kendi boyutundan değerlendirirsen olmaz. Genel başkan sürekli toplantı halinde. Genel başkan benimle görüşmedi deyip küsemem. Empati yapmam lazım. İnanıyorum ki fırsat bulduğunda ya arayacaktır ya da çağıracaktır. Ne oldu kardeşim diye soracaktır. Siyaset mücadele işidir. Mücadele azmi olmayanlar başarılı olamazlar. Mücadele devam edecek demek ki. Umut bittiği an hayat biter.

ANNEMİ KİM AĞLATIYORSA ONLAR UTANSIN

Ben üzüldüm o fotoğrafı görünce. Acziyet gösteriyor gibi. Biz acziyet içindeki insanlar değiliz. O fotoğrafı paylaşan arkadaşımıza da paylaşmasaydın keşke dedim. Dimdik ayaktayız, çaresizlik içinde değiliz. Annemin o an ki psikolojisiyle oluşmuş. Ağlamaman lazım dedim. Keşke paylaşmasalardı dedi.  İnsani bir reaksiyondur. Ana yüreğidir. Tabi ki üzüldüm. Kim ağlatıyorsa onlar utansın.

ANNEM BİZE CHP, ATATÜRK SEVGİSİNİ AŞILAYAN KİŞİDİR

Annem böyle bir şey söyledim ama anlık birşeyle söyledim dedi. Yapacak bir şey yok dedim. Annem bize CHP sevgisini, Atatürk sevgisini aşılayan kişidir. Annem, babam, atalarımdır.

İLÇE BAŞKANI GİZLİ ADAYDI VE…

İşin tam göbeğinde ilçe başkanı. CHP’de belediye başkanıyla ilçe başkanları farklı organizasyonlar yaptı. Parti kurumsal kimliği vardır oysa. Seçim çalışmalarının böyle olması lazım. Atandığım günden itibaren sen ilçe başkanımızsın dedim. Gizli adaydı ilçe başkanı. Aday adayları hiçbir işe yaramaz, en iyi aday benim, gelin beni atayın şeklinde çalışma yaptığını hepimiz biliyoruz. Hiçbirimiz bu konuyu gündeme getirmedi ama. Hepimiz dayanışma içinde bugüne geldik.

İLÇE BAŞKANININ YANLIŞLARINI TÜM ÖRGÜT BİLİYOR

İlçe başkanı bu noktada samimiyetsizce hareketler sergiledi. İlçe başkanı aday olacaksa, aslanlar gibi istifa edecek, adayım diyecek. Siz alttan alttan tilkilik yapabilirseniz kamuoyunda karşılık görmezsiniz. İlçe başkanı parti vicdanını incitmiştir. Bizler korkuyla sindirilecek kişiler değiliz. İlçe başkanının yanlışlıklarını tüm örgüt biliyor. Partiyi zedelediğini düşünüyorum. Kendisine de söyledim. Gel süreci sen yönet dedim, otur de oturayım konuş de konuşayım dedim. Doğrusu da budur. Partimizin en büyük mülki amiri. Ben bunu yaptım. Böyle bir jeste karşılık siyasi komplo ve kapkaç ile karşı karşıya kaldım.

Seçim riske girer, aday yanlış şeyler yapar aslanlar gibi çıkar karşı çıkarsın. Bunlar yokken çıkıp da alttan alttan bunları yapmak akla vicdana sığmaz.

ADALET YERİNİ BULACAK, GENEL BAŞKANIMIZ YAPILMASI GEREKENİ YAPACAKTIR

Adalet yerini bulacak. Kamuoyu vicdanı dikkate alınacak. Genel başkanımız yapılması gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. İzmir’in her tarafından destek telefonu aldım. Türkiye7nin birçok ilinden telefonla aranıp destek aldım. Bu iş domino etkisi yarattı. Artık insanların vicdanı rahatsız. Bu saatten sonra bu iş beni aştı. Bu partinin hafızası da vicdanı da var.

SONUÇ OLUMSUZ OLSA DA CHP’DE SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

Vicdanlı bir insandır Kemal Karataş. 30’da 30 kazanacağım demişti. Dediğini yaptı geçmiş dönemde. Ona da siyasi komplo yapılmıştı. Konak adaylığı düşürülmüştü. Böyle şeyler oluyor ama mücadeleye devam. CHP’de siyaseti yine de tabi ki yapacağım. İnatla, daha fazla yapacağım. Ve bu tür haksızlıklara dur diyeceğim hep. Ben vicdanımla hareket ediyorum. Ne görev verilirse ya da verilmezse gereğini yaparım.

HEMŞEHRİLERİME SİZİN ASIL GÖNLÜNÜZE TALİBİM DEDİM

Allah yardımcısı olsun. Sizden oy istiyorum, sizin oyunuza talibim ama asıl gönlünüze talibim dedim. Sadece oyunuzu istemiyorum dedim Bucalı hemşehrilerime. Siz samimi olursanız o insanlar da size samimiyetini verir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.