Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Srebrenica kurbanları Bornova’da anıldı

Srebrenica kurbanları Bornova’da anıldı

Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 1995 yılında katledilen 8 bin 372 Bosnalı Müslüman Bornova’da anıldı. ÇamdibiAtatürk Parkı içindeki Srebrenica Soykırım Anıtı önünde Bornova Belediyesi öncülüğünde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Avrupa’nın göbeğinde yaşanan soykırımın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini belirterek, “Biz bu acıları unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizden sonraki nesillere anlatarak bunlardan ders çıkaracağız” diye konuştu. Atila: Böyle acılar bir daha yaşanmasın

  • Ege Postası
  • 12.07.2018 - 11:32

Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki Srebrenica Soykırım Anıtı önünde Bornova Belediyesi öncülüğünde düzenlenen anma törenine; çok sayıda Balkan derneği ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende, Soykırım Anıtı’na kırmızı karanfil bırakıldı. Tören alanında 23 yıl önce yaşanan katliamını anlatan fotoğrafların yer aldığı bir sergi de açıldı. Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp’in Marş Mira Barış Yürüyüşü boyunca çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi büyük ilgi gördü. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Telef ve Çetinkalp’e çiçek vererek teşekkür etti. 

ATİLA: BÖYLE ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Avrupa’nın göbeğinde yaşanan soykırımın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini belirterek, “Biz bu acıları unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizden sonraki nesillere anlatarak bunlardan ders çıkaracağız” diye konuştu. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” sözünü hatırlatan Başkan Atila, birlikte, kardeşçe yaşamak zorunda olduğumuzu belirterek böylesi acıların bir daha yaşanmamasını diledi.

BAYSAK'TAN BORNOVA BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, her yıl düzenlenen anma etkinliği ile Bornovalıların böylesi acılara ne kadar duyarlı insanlar olduğunu tüm dünyanın gördüğünü ifade ederek, Bornova Belediye Başkan Olgun Atila’ya Balkanlar ve Türk Dünyası’na gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. 23 yıl önce katledilenleri rahmetle anan, gazilere ise uzun ömürler dileyen Baysak, “Bir daha Srebrenica’daki gibi katliamlar, soykırımlar olmasın” diye konuştu.

YAŞANANLAR TÜM DÜNYA'YA DERS OLMALI

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Abdullah Gül ise 23 yıl önce Avrupa’nın göbeğinde, yaşananların tüm dünya için bir ders olması gerektiğini söyledi. Gül, “O insanların acısını sadece 11 Temmuz’da değil, her gün yaşamalı, hatırlamalıyız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.