Dolar 32,5531
%0.02
Euro 34,8888
%0.07
Altın 2.430,640
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SP hastası Çınar için umut kermesi

SP hastası Çınar için umut kermesi

İzmir’de Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından selebral palsi (SP) hastalığına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak ve doğuştan SP hastası olan 8 yaşındaki Çınar Akan‘ın tedavi masraflarını karşılamak amacıyla halk eğitim merkezi kursiyerleri ürünlerini satışa sundu.

  • Ege Postası
  • 13.06.2019 - 09:50

İzmir’de Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından her yıl düzenlenen kermes, bu yıl selebral palsi (SP) hastalarına umut olmak için gerçekleştirildi.

Son zamanlarda toplumda farkındalık oluşması amacıyla mücadele edilen hastalıklardan biri olan selebral palsiye dikkat çekilen kermeste, aynı zamanda SP hastası 8 yaşındaki Çınar’a da destek olundu. Doğuştan SP hastası olan Çınar Akan’ın tedavi masraflarının kermes sonucunda elde edilen gelirlerle karşılanacağı bildirildi. Kermeste kursiyerler tarafından bir yıllık sürede hazırlanan tablodan, oyuncaklara, hediyelik eşyalardan zücaciye ve giysilere birçok ürün satışa sunuldu.

43 farklı standın bulunduğu kermeste, SP hastası Çınar, adeta ilgi odağı oldu. Kermesi ziyaret eden birçok kişi Çınar ile fotoğraf çektirerek aileye destek oldu. Kermese katılan Çınar’ın annesi Dilek Akan, "Otizm veya down sendromu kadar selebral palsi hastalığının bilinmediğini düşünüyorum. Bu hastalıkta yürümenin mümkün olması için sadece fizik tedavi değil özel terapiler de gerekiyor. Sistemler değişti ve raporlarımız gecikti ancak özel terapilere devam edebilmek için tekrar başvuracağım. Eğer Çınar için uygun olursa ve ayağa kalkabilecekse kök hücre nakli için kampanya başlatmak istiyoruz" dedi.

‘BİR ÇINAR BİN ÇINAR OLSUN’

Bornova Halk Eğitim Merkezi’nde Çocuk Bakım Kursu Eğiticisi olarak görev yapan Selma Onbaşı, "Her sene kermes düzenliyoruz. Bir sene LÖSEV, bir sene  de Karşıyaka Çocuk Yuvası için düzenledik. Bu sene ise Çınar’ımız için tezgahlarımızı kurduk. Koca yürekli bir annemiz var oğlu için derslere katılıyor. Çınar’a destek oluyor. Bazı çocuk hastalıkları daha fazla tanınıyor ancak selebral palsi diğerleri kadar bilinmiyor oysa ki doğan her 8 bin çocuktan biri selebral palsi hastası oluyor. Biz bu hastalığa dikkat çekmek istedik. Burada açtığımız stantta çocuk oyun albümleri, eğitici oyuncak gibi ürünleri sergiliyoruz. Buradan elde edilen gelirler de Çınar’ın tedavisi için kullanılacak. Umarım devamı olur ve bir Çınar değil bin Çınar’a umut oluruz. Havuz ve fizik tedavi masraflarına destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

GELİR TEDAVİ MASRAFLARI İÇİN KULLANILACAK

Bundan sonraki süreçte de Çınar’a destek olmak için birçok kampanya düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar, "Bu yıl yaklaşık bin 350 kurs açtık. Bu kurslarımızdan şuana kadar 26 bin 350 kişi yararlandı. Bu serginin içerisinde bir de SP hastası çocuğumuz için kermes düzenledik. Kermesimizden elde edilen tüm gelirler çocuğumuza bağışlanacak ve onun sağlığı için kullanılacak" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.