Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sözcü Gazetesi'ne operasyon

Sözcü Gazetesi'ne operasyon

Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıktı. Olgun gözaltına alındı. Adreslerde arama yapıldı.

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 10:04

Sözcü avukatları ise kendilerine iletilen gözaltı kararı olmadığını söyledi. DHA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan operasyon bilgisini doğruladı, soruşturma işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Gazeteyi ziyaret eden CHP'li vekillerden de açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılmış operasyon Türkiye’ye yapılmış bir operasyondur" dedi.

Sabah'ın duyurduğu habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. 4 isme 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlaması yöneltildi.

AA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

 AA savcılığın soruşturmayı, “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığını duyurdu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi.

DHA'nın geçtiği habere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE 3 SAAT ARAMA

Polis ekipleri, sabah saat 08.00 sıralarında Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay’ın Sarıyer'deki villasına geldi. Büyükdere'de bulunan villaya gelen polis ekipleri savcılık kararıyla eve girerek arama çalışması yaptı. Gazete sahibini ikametinde bulamayan polis, yaklaşık üç saat süren aramanın ardından evden ayrıldı.

SÖZCÜ GAZETESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz ise yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

MEDİHA OLGUN GÖZALTINA ALINDI

Yılmaz aramalarda Burak Akbay’ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli’nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu’nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun’un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. DHA'nın geçtiği haber şöyle: Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi. Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU: 'SÖZCÜ'YE YAPILMIŞ OPERASYON TÜRKİYE'YE YAPILMIŞTIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu sabah aldığımız bir haber gerçekten bizi derinden yaraladı. Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılmış operasyon Türkiye’ye yapılmış bir operasyondur. Medya üzerindeki bu baskıyı Türkiye kaldıramaz. Bütün yargı mensuplarına çok net açık çağrı yapıyorum; Siz adalet dağıtmakla yükümlüsünüz, sizin bulunduğunuz makamlar kutsal makamlardır. Bu makamlar siyasi otoriteye teslim edilemez. Siyasi otoritenin sopası olmaktan vazgeçin ve Türkiye’ye adalet dağıtın. Siz Türkiye’ye adalet dağıtamazsanız devleti çökertirsiniz. " dedi.

CHP LİDERİNDEN SÖZCÜ'YE ZİYARET

Ankara'da Anıtkabir yürüyüşüne katılan Kılıçdaroğlu, saat 16.00 sıralarında gazete binasına geldi. 

 BASIN KONSEYİ: 'ANLAMIŞ DEĞİLİZ'

Basın Konseyi operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: 19 Mayısın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsunda, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik.Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayısın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir"

TGC YÖNETİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

TGC Yönetim Kurulu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı: "Gazetenin avukatlarından aldığımız bilgiye göre hakimin sadece arama ve dijital verilere el koyma kararı olmasına rağmen Sözcü Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Meliha Olgun gözaltı alınmıştır. Sözcü Gazetesi'nin suçlanmasına neden olan 'Cumhurbaşkanının nerede tatil yaptığının duyurulması' gazetecilik açısından dünyanın her yerinde, her gazetenin yayınlamakta hiçbir sakınca görmeyeceği bir haberdir. Sözcü Gazetesi'ne yapılan, gazetecilik için yeni bir baskı örneğidir. Gazetecilik halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için yapılan bir meslektir. Gazetecilik faaliyetinin sürekli gözaltı ve tutuklamalarla baskı altında tutulması toplumun haber alma kanallarını tıkamaktadır. OHAL sürecinde de demokrasinin temeli olan basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne toplum olarak sahip çıkmak zorunda olduğumuzu hatırlatıyoruz. Sözcü Gazetesi çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."

İGC: BASKICI UYGULAMALARA SON VERİN! 

İGC Başkanı Misket Dikmen, Sözcü gazetesine yönelik operasyona tepki gösterdi. "Sözcü Gazetesine ilişkin aylardır süren bir soruşturmanın 6 savcı değiştirdikten sonra bu 19 Mayıs gününde işleme konmasından büyük üzüntü duyuyoruz" diyen Dikmen şunları vurguladı:

"Gazetelere ve gazetecilere karşı bu uygulamalar, ülkemizin dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olarak anılması, her gün yeni bir baskı yeni bir hukuksuzluk örneği ile karşılaşmak ve en önemlisi terör örgütleriyle ilişkilendirilmek her geçen gün kaygılarımızı artırıyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basın, ifade ve halkın haber alma özgürlüğüne ağır darbe vuran bu baskıcı uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Gazetecilik yaptığı için gözaltına  alınan, tutuklu bulunan tüm meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.