Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Soytarı’ tartışmasına AK Parti de girdi: Başkan Uygur’a ‘şirazeli’ yanıt

‘Soytarı’ tartışmasına AK Parti de girdi: Başkan Uygur’a ‘şirazeli’ yanıt

 Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı İbrahim Kabaca arasında geçen ‘soytarı’ tartışmasına AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın da dahil oldu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Başkan Günaydın, Torbalı halkının Belediye Başkanı Uygur’a gereken cevabı sandıkta vereceğini söyledi ve  “Halkın oylarıyla seçilmiş bir muhtara 'soytarı' diyen, devletin valisine edep dışı sözlerle iftira atan, Torbalı'ya büyük hizmetler yapan ve dürüstlüğünü siyasi rakiplerinin bile kabul ettiği önceki dönem belediye başkanımıza imalarda bulunan bu kişinin şirazesi kaymıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2021 - 12:02

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı İbrahim Kabaca’ya arasında geçen tartışma İzmir gündemine oturmuştu.

Başkan uygur’un muhtar Kabaca’ya “Soytarı muhtar” demesi tartışma çıkarmış ve Muhtar Kabaca, ise Başkan uygur’a cevaben “Kötü söz sahibine aittir. Seni de kendi yalanlarınla baş başa bırakıyorum İsmail Uyduri Torbalı’yı yöneten bir belediye başkanı bu kadar yalan söyler mi, bu kadar belden aşağı konuşur m? Senin seviyene inip, senin üslubunla konuşmayı kendime zul sayarım. Gerekli hukuki süreci de yarından itibaren başlatıyorum”” demişti.

Torbalı’da yaşanan yerel yönetim gerilimine AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman günaydın da dahil oldu. 

Başkan Günaydın, yazılı bir açıklama yaparak Torbalı’da yaşanan gerilimi değerlendirdi. Belediye Başkanı Uygur’un sözlerinin cevaba değer olmadığını ifade eden Başkan günaydın, Torbalı halkının gereken cevabı sandıkta vereceğini söyledi. 
 
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur bir basın toplantısı yaparak, çeşitli konularda yalan-yanlış beyanlarda bulunmuş. Seçildiği günden beri ortalarda gözükmeyen, Torbalı'nın sokaklarında görülmeyen, makamına bile gitmeyen, zoraki Belediye Başkanı Uygur'un varlığından bu basın toplantısıyla haberdar olduk. Milletin ayağına gitmeyi, halkla iç içe olmayı zul addeden, kimseyle görüşmeyen, kapalı kapılar ardına saklanan Uygur'u ortaya çıkartan basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. 

Uygur'un yalanlarla, iftiralarla ve seviyesizliklerle dolu açıklamaları cevaba değer değildir. Kendisini siyaset sahnesinde ciddiye alınacak biri olarak görmüyoruz. Kendisi çalıp kendisi oynamaya devam etsin. Vakti zamanı geldiğinde şahsına en büyük cevabı Torbalılı hemşehrilerimiz verecektir. 

Halkın oylarıyla seçilmiş bir muhtara 'soytarı' diyen, devletin valisine edep dışı sözlerle iftira atan, Torbalı'ya büyük hizmetler yapan ve dürüstlüğünü siyasi rakiplerinin bile kabul ettiği önceki dönem belediye başkanımıza imalarda bulunan bu kişinin şirazesi kaymıştır. Torbalı'nın medar-ı iftiharı olan, ilçemizin bağrından çıkmış, İzmir'imizin en çalışkan milletvekiline galiz ifadelerle saldırıyor. Kin ve nefret üzerine ördüğü çirkin siyasetini ayan beyan ortaya koyuyor. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. 

"TİYATRONUN SEBEBİ BELLİDİR"

Bütün bu saçmalıkların, oynadığı bu tiyatronun sebebi bellidir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. 

CHP'de 'persone non grata' durumuna düşmüş birinden bahsediyoruz. Partisinin Genel Merkezi'nde, İzmir İl Başkanlığı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, Torbalı'daki CHP'lilerde 'istenmeyen adam' olan İsmail Uygur'un bu hareketleri neden yaptığını herkes biliyor. Siyasette kaybettiği itibarı ve mevziyi yeniden kazanmak için, sağa sola bu şekilde sinyal gönderiyor. Ciddiye almıyoruz, gülüp geçiyoruz. 

Torbalı'yı beş yıllık AK Parti belediyeciliği döneminde, o zamanki parayla 500 trilyon kamu yatırımı kazandırdık. Eğitim, sağlık, ulaşım ve belediyecilikte yaptıklarımız ortada. Torbalı'ya Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan kamu yatırımlarından daha fazlasını bizim dönemimizde gerçekleştirmiş olduk. İlçemize kazandıracağımız hizmetlerimiz devam edecek. Çok yakında Torbalılı hemşehrilerimize yeni müjdeler vereceğiz. Torbalı bizim sevdamız, caddelerini, sokaklarını her bir karışını arşınladığımız tutkumuz, davamız, hizmet etmekten gurur duyduğumuz yarınlarımız, her şeyimiz. Biz işimize bakıyoruz, durmak yok hizmete devam diyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.