Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soysal-Yılmaz düellosunda son perde

Soysal-Yılmaz düellosunda son perde

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz’ı Gediz Üniversitesi’ne yapılan arazi bağışı üzerinden eleştiren AK Parti’nin Çiğli’deki kurucu İlçe Başkanı Sıddık Soysal’ın, yürürlükteki nazım imar planındaki arazinin üniversite alanına dönüştürülmesiyle ilgili meclis kararında imzası ortaya çıktı Gediz üzerinden Yılmaz'ı topa tuttu

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 11:22

EGEPOSTASI -  İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi üzerinden yaptığı açıklamalarla İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz’ı her platformda eleştiren AK Parti Çiğli Kurucu İlçe Başkanı Sıddık Soysal’ın o dönem üniversiteyle ilgili alınan imar planı değişikliği kararına olumlu oy verdiği ortaya çıktı.

Çiğli'de 85 yaşındaki hayırsever Hatice Bahriye Yağcı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'den kapatılan Gediz Üniversitesi’ne  2013'te bağışladığı milyonluk arsa konusunda, AK Parti İl Başkan Yardımcısı, dönemin Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın adı sık sık gündeme geldi. Yağcı'nın varisleri, o dönem Yılmaz’ın Yağcı'yı kullandığını, mallarına el koyduğunu iddia etti. Açılan davada mahkeme takipsizlik kararı verdi. Varisler Yılmaz'ı nüfuzunu kullanarak ve şirketi aracılığıyla yaşlı kadının malvarlığına sahip olmak istemekle suçladı.

Adnan Yılmaz'ın AK Parti'den Çiğli Belediye Başkan Adayı gösterilmesi üzerine partiden istifa eden AK Parti Çiğli Kurucu İlçe Başkanı Sıddık Soysal ise Yılmaz'ı bu konu üzerinden sık sık sosyal medyada eleştirdi. Üniversitenin daha sonra FETÖ’den kapatılmasının ardından ise Soysal’ın eleştirilerinin dozu da yükseldi.

İMZA ATMIŞ

Ancak Sıddık Soysal’ın, yürürlükteki nazım imar planında belediye hizmet alanı, park ve dinlenme alanı, taşıt yolu kullanımında kalan 35 no’lu parselin üniversite alanı, belediye hizmet planı, park, otopark alanı ve taşıt yaya yolu olarak düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve değişiklik önerisinin oy birliğiyle kabul edildiği meclis kararında imzası olduğu ortaya çıktı. 6 Şubat 2013 tarihli bu karara imza atan Sıddık Soysal’ın, üniversitenin daha sonra FETÖ soruşturmasında kapatılmasıyla bu kez sık sık parti içi FETÖ çıkışı yapması dikkat çekti.

Darbe girişimi sonrası Konak Meydanı’nda devam eden Demokrasi Nöbeti’ne de katılan Soysal, bir paylaşımında " Devletin kurumları FETÖ mensuplarından temizleniyor, asıl bu terör örgütü vasıtası ile AK Parti kadrolarının temizlenmesi gerekiyor. Bu terör örgütünün refaransı olan milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri velhasıl teşkilatların gözden geçirilmesi gerekiyor. Öyle pişkin davranıyorlar ki platforma çıkıp FETÖ’ye küfür ediyorlar, parti kimliğini kullanıp kapatılan kurumların tabelalarının indirilmesinde medyaya poz veriyorlar. Lütfen aldanmayın gerekeni yapın. Alemi abtal kendilerini akıllı sanmasınlar” demişti.

Soysal yerel seçimlerde AK Parti'den istifa etmiş ve DSP'ye geçmişti. Soysal yakın zamanda AK Parti İlçe Başkanlığı'nda partiye yeniden üyelik için başvurmuş, kabul edilmemişti. Soysal partide ilçe başkanlığı dışında meclis üyeliği görevinde de bulunmuştu. 

İşte Soysal'ın altında imzası olan üniversiteyle ilgili o meclis kararı 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.