Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu: Ey belediye başkanları siz de öleceksiniz

Soylu: Ey belediye başkanları siz de öleceksiniz

Birol Soylu ile 10. Köy programında bu hafta, CHP’nin çok tartışmalı, bol itirazlı delege seçimleri masaya yatırılırken, akciğer kanserine yenilen eski il başkan vekili Zikri Dursun’a yapılan vefasızlık eleştirildi. Programda belediye başkanlarına seslenen Birol Soylu, “Ey belediye başkanları siz de öleceksiniz.Nedir bu eziyet ya. Dünya Sultan Süleyman'a kalmamış. Hiç bir belediye başkanına da kalmaz” sözleriyle, bir CHP’li belediyedeki işinden çıkarılınca zor günler yaşayan Dursun’un çektiği sıkıntılara vurgu yaptı. Birol Soylu 10. Köy'den çağrı yaptı

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 13:23

EGEPOSTASI – Radyo Egepostası’nda “Birol Soylu ile 10. Köy” programının bu haftaki ana konusu ‘vefa’ oldu. Partisi CHP’ye hayatını adayan, akciğer kanseri teşhisi konulduktan bir hafta sonra, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Zikri Dursun’un, Karabağlar Belediyesi’ndeki işinden çıkarıldığında büyük sıkıntı yaşadığını hatırlatan Birol Soylu, “Zikri Dursun olayı üzerinden sadece bir kişiye değil, bir zihniyete yükleniyoruz. Bu oligarşik yapının partiden temizlenmesi lazım” dedi. Soylu, belediye başkanlarına, “Ey başkanlar, siz de öleceksiniz” diye seslendi. 

"BİZ KİMSEYİ İNFAZ ETMİYORUZ"

Soylu, "Bugün bir abim aradı Ankara'dan. Eski parti büyüklerimizden. Osman Genç aradı beni. Osman abi dedi ki ya Birol, eski belediye başkanlarına dikkat ediyor musu? Bunların hepsi partiyi sevdiren, yücelten, partinin değerine değer katan, birşeyler alan değil birşeyler vermek için mücadele eden insanlardı. Karayalçınlar, Vedat Dalokaylar, Ali Dinçerler, Celal Doğanlar, Piriştina, hala hayatta olan Yılmaz Büyükerşen.. Bu tip insanlar partiyi yücelten insanlar.. Kendini sevdirmekle kalmıyorlar partiyi de sevdiriyorlar. E şimdi bir antipatik belediye başkanı, halkın sevgisini kazanamamış bir belediye başkanı partisini nasıl sevdirebilir arkadaş. Sadece belediye başkanlarının işi iyi hizmet üretmek, şehri geliştirmek, marka yaratmak, temiz tutmak, vs.. Ama bu işin vicdani bir yanı da var. Biz kimseyi infaz etmiyoruz. Burada Zikri Dursun olayı üzerinden sadece bir kişiye değil bir zihniyete yükleniyoruz. Bu ve bunun gibi zihniyette olan bir kesime yükleniyoruz." dedi.

"EY BELEDİYE BAŞKANLARI SİZ DE ÖLECEKSİNİZ"

Soylu "Çıkıyorum siyaset meydanlarda, kürsülerden bağırıyorum. Oligarşik bir yapıdan bahsediyorum. Bu yapının oligarşik yapının partiden temizlenmesi lazım. Emek, sevgi, insan ağırlıklı olması lazım. Yoksa onun bunun şunun adamı değil. Bu parti hepimizin. Cumhuriyet gitti ya. Eski belediye başkanlarımız.. Erzurum'da, Samsun'da belediye başkanımız vardı. Diyarbakır'da vardı. Sadece milletvekilleri değildi. Ama şu gün geldiğimiz Türkiye noktasında acaba AK Parti mi çok  ilerledi biz mi çok geriledik. Biz gerilediğimiz için mi AK Parti ilerled? AK Parti ilerlediği için mi biz geriledi? Hayır.. Sen sağlam defans yapıp ilerlemezsen o ilerleyemez. Ben herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesini, herkesin attığı adıma dikkat etmesini, herkesin Zikri Dursun özelinde insan olduğunu,hepimiz bugün var yarın yokuz. Bak ne dedim bir ay önce. Hepimiz bu iki kapılı handan gideceğiz. Mezarlıklar ölmüş belediye başkanı doldu. Ey belediye başkanları siz de öleceksiniz. Yapmayın. Nedir bu eziyet ya.  Dünya Sultan Süleyman'a kalmamış. Hiç bir belediye başkanına da kalmaz. birbirimizi üzmeyelim, eziyet yapmayalım. birbirimizin yüzüne bakalım." dedi. 

"ZİKRİ'NİN İSMİNİN BU ŞEHİRDE YAŞAMASI LAZIM"

Soylu, "Eski belediye başkanları var. kimileri var İzmir'de dolaşamıyor. Kimisinin boğazına sarılıyorsunuz. Kimileri var İstanbul'da boğazda yaşıyor. Zikri yoldaşımız ışıklar içinde yatsın. Anısını yaşatmamız lazım. Zikri'nin isminin bu şehirde yaşaması lazım. Bakalım. Yapsınlar. Vicdanlarını rahatlatsınlar." dedi 

"BÖYLE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KORUYAMAZSIN"

Umutoğlulları, " Bu aileye ne anlatacaksı? Karabağlar Belediyesi üç beş delegenin peşinde. İlçe başkanını ben atayayım. Partinin hafızasını yokediyorsun. Zikri Dursun gibi adamlar bu partinin hafızası. Kemal Karataş'ı yazmamışsın. Sıtkı Kürüm'ü Karabağlar'da yazmamışsın. Sen belediye başkanlığını koruyamazsın böyle. Sıtkı Kürüm belediye başkanlığı yaptı. İlk belediye başkanı. Kürüm, Karabağlar'da tarihteki yerini aldı. Onun ismini ve hafızasını silemezler. " dedi

Soylu, "Delege yapmayıp çak yapanlar. Arkadaşlar delege seçimlerinde birbirimizi yiyoruz, sandığa gömüyoruz birbirimizi. Zikri Dursun yoldaşımız lütfen bizi affet." dedi. 

"DELEGE SEÇİMLERİNİ KAZANDIĞI İÇİN DAVUL ZURNA ÇALIYOR"

Soylu, "Şehrin ağabeyler,i ağabeylik yapmadığı ve siyaset doğru dizayn edilemediği için... On yıllardır iktidar olamıyor CHP. Hiçbir seçim zaferi yaşayamayan bir partinin üyeleri olarak delege seçimlerinde kazananlar davul zurna çalıyor, sandığa gömdük diyor. Kimi sandığa gömdünü? O senin partidaşın. Sen AK Parti'yi iktidardan devir o zaman sandığa gömmüş olacaksın. Bu bir görev yarışıdır. Biz de yürüyoruz. Ben de bu partinin üyesiyim. Sokaktan başlar siyaset. Biz kimseye bir hareket içinde olamayız. Biz partiliyiz. Ben derim ki daha iyi hizmet ederim, sen daha iyi görebilirsin. Bu rekabet başarı getirir. Bu sandığa gömme, yumruklaşma, ne oluyor arkadaşla? Aklınızı başınıza alın. Memleket gitmiş. Belediye başkanı olunca da boyu uzamadı." dedi.

AKPINAR VE KARABAĞ'A TEŞEKKÜR

Soylu, "Hasan başkan partili. Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür ederim. Çocuklarından biri Karşıyaka Belediyesi'nde çalışıyor. Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Doğruyu da söyleyeceğiz, yanlışı da söyleyeceğiz. Hüseyin Başkan partililere sahip çıkma noktasında vefa örneği gösterenlerdendir. Bu örnek bir davranış. Üstelik Zikri hayattayken yaptı. Akpınar'ı yermiyor muyu? O ayrı konu. Ama doğru yaptığını da söyleriz. Bu iş budur. Objektiflik budur. Tek başına eleştirirsen yağcısı olursun, sadece eleştirirsen o da olmaz. Eleştiririlecekse eleştirirsin. Diğer belediye başkanlarımıza da vefa konusunda örnek olmasını diliyoruz. CHP'nin çaycısını işe alarak da gösterdi. Hasan Karabağ da böyle. Partilisine sahip çıkan bir belediye başkanı. Kaç tane partiliyi Karşıyaka'da oturduğu halde işe almış mıdır. Ramadan Gezginci'yi işe almıştır. Devlet memuru geçmişi vardı, aldı emekli etti. Belediye başkanının partilisine sahip çıkma sorumluluğu vardır. Ki partiyi sevsin, alana gittiğinde mücadele etsin." dedi. 

DELEGE SEÇİMLERİNİN KALKMASI LAZIM

Soylu, "Delege seçimleri bir nevi hakkı yenenlerin haksızlığa uğrayanların hesap sorduğu bir seçimdir. Atila Sertel de dile getirdi. Bu delege seçimlerinin partiden kalkması lazım. Nesi kalkaca? İlçe başkanlıkları üye bazında oylamayla yapılsın. Karşıyaka'da on bin kişi mi var. On bini de gidip delegesini seçsin. Alaattin Yüksel 400 imza topladı. İl başkanlığını destekliyoruz dediler. Kaç oy aldı. 270. 130 kişi oraya imza attığı halde oy vermedi. Oraya zorla imza attı demek bu. İmzalamasa işinden, aşından olacak. Perde kapandı mı vicdanınla baş başa kalıyorsun. Bu delege seçimlerinin biran önce partiden kaldırılması, üye bazında seçime gidilmesi lazım. Üye bazında il, ilçe örgütleri, delege, vekillerin seçilmesi lazım. Tabi üye reformu da gerekli. Nitelikli üye olmalı." dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.